Barcelona

El príncep evita referir-se a la imputació de la infanta Cristina en un acte amb la cúpula judicial espanyola

L'hereu de la Corona espanyola, que ha presidit l'acte oficial d'entrega dels despatxos als nous jutges, ha mesurat molt les seves paraules i ha demanat als nous magistrats que exerceixin les seves funcions amb "prudència i fortalesa", així com amb "independència, imparcialitat i respecte a les lleis".

RedaccióActualitzat
L'endemà de la imputació de la infanta Cristina en el "cas Nóos", la visita a Barcelona del príncep Felip, on ha presidit l'acte oficial d'entrega dels despatxos als nous jutges, ha aixecat més expectació que mai. I és que tota la cúpula judicial espanyola assisteix a un acte on també són presents el president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Malgrat la insistència dels periodistes, no ha fet, ni a dins ni a fora, cap referència directa a la imputació de la infanta.

En el seu discurs, en què ha mesurat molt les paraules, el príncep ha demanat als nous jutges que exerceixin les seves funcions amb "prudència i fortalesa", així com amb "independència, imparcialitat i respecte a les lleis". "Moments complexos, com els actuals", ha destacat, "exigeixen a tothom afrontar amb valentia reptes i desafiaments i que demanen eficàcia, seguretat i confiança".

Pel príncep d'Astúries, els 231 nous jutges són "mereixedors de la màxima confiança" i assumeixen "un compromís personal fonamentat en valors sòlids" que hauran d'exercir "amb prudència i fortalesa" per garantir una justícia de qualitat. També ha apostat per una justícia "accessible i eficient" en què els jutges siguin "garants de l'ordenament jurídic, de la seva integritat i dels principis que fonamenten l'ordre jurídic i la pau social".

L'hereu de la Corona espanyola ha arribat a Catalunya coincidint amb una altra notícia que l'afecta: l'aprovació d'una moció a l'Ajuntament de Montblanc demanant-li que renunciï al títol de duc de la població, que està unit al d'hereu del tron de la Corona d'Aragó des del 1461.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut