Andorra

Ban Ki-moon visita Andorra amb motiu dels 20 anys de l'ingrés del país a l'ONU

Es tracta d'una visita històrica, ja que és el primer cop que un càrrec d'aquesta organització visita aquest petit país pirinenc. Ban Ki-moon ha estat rebut pel president d'Andorra, Antoni Martí, amb qui ha mantingut una breu reunió.

RedaccióActualitzat
El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, visita Andorra en el marc de la celebració del vintè aniversari de l'ingrés del país a les Nacions Unides. Es tracta d'una visita històrica, ja que és el primer cop que un càrrec d'aquesta organització visita aquest petit país pirinenc. Ban Ki-moon ha estat rebut pel president d'Andorra, Antoni Martí, amb qui ha mantingut una breu reunió.

Per a Andorra, aquesta visita significa un pas més en la internacionalització del país.

20 anys de català a l'ONU

El 28 de juliol de 1993 Andorra es convertia en el 184 estat membre de les Nacions Unides, el tercer país més petit de l'ONU, després de Sant Marino i Liechtenstein. Només feia dos mesos que els andorrans havien votat la seva primera Constitució, un pas cabdal per passar de ser un país feudal a un estat de dret homologable a qualsevol altre país europeu.

En aquests 20 anys, Andorra s'ha posicionat, normalment, votant en el mateix sentit que Espanya i França. Andorra ha condemnat dictadures i execucions extrajudicials i arbitràries. Ha donat suport a la fi de l'embargament dels Estats Units a Cuba i ha votat en contra de les violacions dels drets humans a Síria, entre d'altres.

L'any passat, es va desmarcar quan no va voler votar a favor de l'ingrés de Palestina a l'ONU com a nou estat observador. Aquesta vegada es va alinear amb Alemanya i el Regne Unit.

La contribució anual d'Andorra a les Nacions Unides suposa un 0,08% del pressupost ordinari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut