Imatge d'arxiu del rei. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu del rei. (Foto: EFE)
Barcelona

ICV demana explicacions al rei sobre els presumptes comptes a Suïssa del seu pare, Joan de Borbó

La portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, ha demanat explicacions al rei per les informacions que apunten que Joan Carles I hauria rebut una herència que el seu pare tenia repartida en tres comptes a Suïssa.

RedaccióActualitzat
Una nova polèmica posa el rei d'Espanya en el punt de mira. Iniciativa per Catalunya ha demanat a Joan Carles I que expliqui quina herència va rebre del seu pare, Joan de Borbó, que presumptament tenia en comptes a Suïssa.
 
La portaveu d'ICV al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha fet referència a la informació publicada al diari "El Mundo", segons la qual el monarca hauria rebut una herència de 375 milions de pessetes, uns 2,25 milions d'euros, procedent d'una fortuna de 728 milions que el seu pare, Joan de Borbó, tenia repartida en tres comptes de Suïssa.
 
Segons el diari, Joan de Borbó va deixar una herència fa 20 anys de 1.000 milions de pessetes, uns sis milions d'euros.

Segons Camats, "el cap d'un Estat democràtic del segle XXI hauria d'estar preparat i disposat a ser transparent". Inciativa ha emès un comunicat on assegura que, en cas que es confirmi la informació, el rei hauria defraudat i, per tant, no hauria de seguir en el seu càrrec.
 
Camats també ha demanat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que informi al Congrés de Diputats sobre si algun membre de la Casa Reial s'ha acollit a l'amnistia fiscal i que expliqui si el govern té coneixement de les dades que s'han publicat.
Anar al contingut