Rússia alerta del perill que l'escalada bel·licista de Corea del Nord quedi fora de control
Moscou adverteix que la situació pot arribar a descontrolar-se
Washington

Rússia alerta del perill que l'escalada bel·licista de Corea del Nord quedi fora de control

La tensió entre les dues Corees ha arribat aquest dissabte al màxim nivell des de fa deu anys. N'és una prova la reacció de Rússia davant dels últims passos del seu aliat, Corea del Nord. Moscou ha deixat de ser condescendent i ha advertit que la situació pot arribar a descontrolar-se.

Televisió de CatalunyaActualitzat
La tensió entre les dues Corees ha arribat aquest dissabte al màxim nivell des de fa deu anys. N'és una prova la reacció de Rússia davant dels últims passos del seu aliat, Corea del Nord. Moscou ha deixat de ser condescendent i ha advertit que la situació pot arribar a descontrolar-se. El règim de Pyongyang és imprevisible: el seu jove líder Kim Jong Un necessita consolidar-se i ha portat al límit les amenaces a Corea del Sud i a Washington.

Al febrer, Corea del Nord va fer un tercer assaig nuclear. L'ONU va respondre imposant-hi noves sancions econòmiques. Corea del Nord va anunciar que es reservava el dret d'un atac nuclear preventiu. L'onze de març, els exèrcits nord-americans i sud-coreans començaven les maniobres militars conjuntes de cada any. Dimecres, Corea del Nord tallava el telèfon roig, única línia de comunicació entre els governs de les dues Corees. Dijous, els Estats Units feien participar dos bombarders B-2 en les maniobres militars. Ara, Kim Jong-un ordena tenir els míssils preparats. El règim nord-coreà juga amb foc i ningú sap fins on està disposat a arribar.

El govern dels Estats Units ha reiterat que la "retòrica bel·licista" de Corea del Nord "només aprofundirà l'aïllament" d'aquest país i que el seu objectiu és resoldre les tensions actuals "de manera pacífica". "El camí de la pau per als nord-coreans és clar", ha dit el portaveu adjunt de la Casa Blanca, Josh Earnest, en subratllar que Pyongyang ha de posar fi al seu programa nuclear, complir les seves obligacions internacionals i detenir la seva "retòrica bel·licista".

Earnest, ha indicat també que els Estats Units s'estan coordinant amb els països aliats, però també amb la Xina i amb Rússia, "que tenen una participació significativa en la resolució d'aquesta situació de forma pacífica".
Anar al contingut