Madrid

El ciberatac més gran de la història fa que la velocitat d'internet disminueixi

Una disputa entre l'organització Spamhaus i la companyia d'emmagatzematge Cyberbunker és l'origen del ciberatac, que està afectant especialment serveis tan populars com Netflix.

Actualitzat
El ciberatac més gran registrat fins ara a internet està provocant que la velocitat a la xarxa a tot el món es vegi afectada. Una disputa entre l'organització Spamhaus i la companyia d'emmagatzematge Cyberbunker és l'origen del ciberatac, que està afectant especialment serveis tan populars com Netflix.

El conflicte ha començat després que Spamhaus, organització amb seu a Londres i Ginebra, hagi assenyalat Cyberbunker com a plataforma utilitzada per a la difusió de spam. Spamhaus és una organització que treballa en col·laboració amb proveïdors de correu per lluitar contra el correu no desitjat. Spamhaus té una sèrie de llistes en què detalla pàgines i serveis que ajuden aquests fins maliciosos.

La qualificació de Cyberbunker com a plataforma de spam per part de Spamhaus ha despertat les ires de la companyia i de la comunitat d'usuaris. Segons Spamhaus, la companyia fa una setmana que col·labora amb alguns usuaris i amb grups organitzats per atacar els seus sistemes com a represàlia.

Segons experts de seguretat citats per la BBC, l'atac contra Spamhaus és el més gran en la història d'Internet. Pel que sembla s'han utilitzat atacs DDoS que han intentat bloquejar els sistemes de Spanhaus, encara que no han tingut èxit. Els atacs han arribat a l'enviament de 300 GB d'informació per segon contra els sistemes de l'organització antispam, una quantitat mai vista. Els experts han explicat que atacs en què s'arriba als 50 GB són considerats com a molt greus.

La disputa entre Spamhaus i Cyberbunker, i la mida de l'atac, està repercutint en el funcionament d'internet a tot el món. Segons els experts citats per la BBC, s'han identificat signes que confirmen que la velocitat a internet ha baixat a causa de l'incident. La disminució de la velocitat i els problemes a la xarxa s'han deixat notar de manera especialment sensible en alguns serveis com el de Netflix. A més, els experts han assegurat que aviat les conseqüències poden anar a més i originar problemes en serveis de correu electrònic i fins i tot en sistemes bancaris.
Anar al contingut