Captura de la pàgina sobre la campanya "Que no te líen".
La campanya de NNGGCS es diu "Que no te líen".
Castelló de la Plana

Els joves del PP de Castelló animen a denunciar els professors que "adoctrinen"

Les Noves Generacions del PP de Castelló llancen una campanya, "Que no te líen", perquè els alumnes d'escoles i instituts denunciïn anònimament els docents que els vulguin "adoctrinar" i es comprometen a portar les queixes a Educació. El principal sindicat de docents vol denunciar una acció amb aires "feixistes".

RedaccióActualitzat
Les Noves Generacions del Partit Popular a Castelló han llançat una campanya perquè els alumnes d'escoles i instituts denunciïn qualsevol mestre que creguin que els està adoctrinant. Els joves del PP es comprometen a mantenir l'anonimat dels delators, que els poden fer arribar els noms mitjançant un correu electrònic, i a fer arribar les queixes a la Conselleria d'Educació perquè prengui mesures.

La campanya s'ha batejat amb la frase "Que no te líen", una etiqueta que ha ressonat a Twitter juntament amb la de #NNGGCS, sobretot, per criticar una campanya que, segons la branca juvenil del PP, es fa en nom de la llibertat d'expressió.

Com a exemple de l'adoctrinament, els impulsors han posat el cas d'un docent que va criticar l'aeroport de Castelló llançant avions de paper a la classe. El responsable de comunicació de Noves Generacions al País Valencià, Quique Martínez, n'ha posat altres exemples, com ara "el professor que es nega a donar classes perquè diu que li han abaixat el sou" o "el que reparteix pamflets animant els estudiants a anar a manifestacions contra el PP i dient que suposaria una rebaixa de punt a la nota si no ho fan". 

Alguns joves del PP de Castelló han apuntat, però, que la campanya també vol defensar la llengua i la cultura valencianes enfront del "catalanisme a les aules".

Per la seva part, el principal sindicat de professors del País Valencià estudia portar a la Fiscalia la campanya perquè hi veuen un aire "feixista". Vicent Mauri, secretari general del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament, ha afirmat que això d'"assenyalar professors i persones per la seva diversitat ho feien els nazis als anys 30 a Alemanya". Mauri ha afegit que aniran a la Fiscalia perquè pensen que "pot haver-hi indicis de delicte d'incitació a l'odi i la violència contra el professorat" i que, davant d'això, "no ens quedarem quiets".

Des del sindicat creuen que el que realment molesta el PP és que a les aules hi hagi oposició a la reforma del ministre Wert i a les retallades en l'educació pública.
Anar al contingut