Una prostituta esperant a un voral
L'operació ha generat més de 500 multes
Girona

Les multes i la forta pressió policial disminueixen un 70% la presència de prostitutes a les carreteres gironines

L'"operació Voral" iniciada fa sis mesos redueix un 70% la presència de prostitutes a les carreteres gironines. La presència policial i les multes de fins a 30.000 euros són la principal causa d'aquesta disminució.

RedaccióActualitzat

L'"operació Voral" es va iniciar fa sis mesos amb l'objectiu d'eliminar la presència de les prostitutes a les carreteres de les comarques de Girona i ja té el seu primer balanç, han aconseguit que es redueixi un 70% el nombre de noies a la carretera. El passat mes de juny es va engegar la nova normativa que permetia sancionar prostitutes de carretera i clients amb multes de trànsit de fins a 30.000 euros, aquestes multes sumades a la pressió policial han fet disminuir el nombre de prostitutes a les carreteres gironines.

La policia no ha abaixat la guàrdia en aquests sis mesos i per a les entitats que treballen amb les prostitutes, l'actuació policial ha provocat que les noies no estiguin a peu de carretera i els és més difícil tenir-hi accés per ajudar-les en temes sanitaris. La presència contínua de patrulles dels Mossos ha generat més de 500 multes a les noies que exercien la prostitució i als seus clients.

Les prop de 15 noies que ocupaven la carretera que va de Figueres a Roses, d'uns 12 quilòmetres, van ser informades de la normativa al mes de juny. La majoria van declarar que no tenien pensat deixar la feina i que seguirien exercint la prostitució a la carretera perquè per elles és l'única manera de guanyar-se la vida.

L'Ajuntament està satisfet amb l'operatiu, però busca altres eines, tot i això des de diferents sectors continuen demanant una solució diferent: que la prostitució es reguli, fet que fa anys que espera una resposta política que de moment no arriba.

Anar al contingut