Madrid

L'Associació de Fiscals està "commoguda" per l'expedient de destitució al fiscal superior de Catalunya

L'Associació de Fiscals (AF), la majoritària en la carrera fiscal, aconsella a Torres-Dulce que actuï "amb molt de tacte" amb l'expedient a Martín Rodríguez Sol perquè es tracta de la destitució d'un fiscal en cap.

RedaccióActualitzat
L'Associació de Fiscals (AF), la majoritària en la carrera fiscal, ha dit que està "commoguda" per la decisió del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, d'obrir un expedient per destituir el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, per opinar sobre la consulta sobiranista catalana.

El president de l'associació, Antonio Roma, s'ha expressat amb "molta prudència" sobre l'expedient de remoció i ha aconsellat a Torres-Dulce que actuï "amb molt de tacte" perquè es tracta de la destitució d'un fiscal cap.

"Aquesta és una situació que ens commou a tots"
de l'Associació de Fiscals, ha dit Antonio Roma, després de subratllar que per als seus membres Torres-Dulce i el fiscal de Catalunya són "dues persones molt estimades i respectades". En aquest sentit, cal recordar que el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, va ser president de l'Associació de Fiscals en dues ocasions.

Per la seva banda, la presidenta de la Unió Progressista de Fiscals, Maria Moretó, ha reclamat llibertat d'expressió i transparència al fiscal general de l'Estat per la seva iniciativa d'activar els tràmits per destituir el fiscal superior de Catalunya. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Moretó ha dit que no ho considera una decisió política, però ha recordat que és el govern espanyol qui nomena el fiscal general de l'Estat.

Mentrestant, fonts pròximes a la Fiscalia Superior de Catalunya consultades per Catalunya Informació consideren que sí que hi ha una represàlia política.

Tots els partits catalans tret del PP i Ciutadans critiquen que el fiscal general de l'Estat hagi iniciat els tràmits per destituir el fiscal superior de Catalunya. L'entorn de Sol considera exagerada i desproporcionada l'actuació del fiscal general de l'Estat i Mas ha denunciat el "poc sentit democràtic" de l'acció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut