Barcelona

Rigau descarta que l'ensenyament català hagi d'arribar a la insubmissió amb la "llei Wert"

La consellera d'Ensenyament descarta arribar a la insubmissió i confia que la llei espanyola d'educació no s'acabarà aplicant amb el redactat actual. En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Irene Rigau manté que el Tribunal Suprem avala el model d'immersió lingüística i atribueix el plantejament del ministre Wert a una lectura política de la sentència.

RedaccióActualitzat
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha dit que l'ensenyament català no haurà d'arribar a la insubmissió amb el projecte de llei d'ensenyament que impulsa el ministre José Ignacio Wert. Rigau creu que abans que s'hagi de començar a aplicar ja hauran passat dos cursos i, tal com estan les coses, la normativa també haurà canviat. La consellera ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio": "Aquesta llei no es pot aplicar fins passat el 2014, el 2015, i jo, veient com està la vida política, penso que ara hem de debatre i hem de defensar els nostres principis. Quan s'hagi d'aplicar [la llei], que seria el curs 2015-2016, poden haver passat coses. Per tant, no cal anunciar insubmissions".

Irene Rigau ha insistit que la posició del ministre José Ignacio Wert és més política que jurídica i que la sentència del Tribunal Suprem és tan clara que, fins i tot, fa pagar les costes del procés a les famílies denunciants.

Anar al contingut