Alumnes de Secundària a la seva aula
Alumnes de Secundària a la seva aula
Madrid

El Ministeri d'Educació veu la sentència del Suprem com un aval a la reforma de Wert

Així ho assegura en un comunicat emès hores després de fer-se pública la decisió de l'alt tribunal sobre les cinc famílies que reclamaven que el català i el castellà fossin llengües vehiculars en la mateixa proporció a l'ensenyament escolar a Catalunya.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Educació considera que la sentència del Suprem avala la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, la LOMCE, sobre la utilització de les llengües cooficials en el sentit que l'ensenyament indivualitzat del castellà és insuficient i que no pot ser exclòs com a llengua vehicular. Així ho assegura en un comunicat emès hores després de fer-se pública la decisió de l'alt tribunal sobre les cinc famílies que reclamaven que el català i el castellà fossin llengües vehiculars en la mateixa proporció a l'ensenyament escolar a Catalunya.

Es tracta d'una interpretació ben diferent de la resolució de la que ha fet el govern català. Segons la consellera Irene Rigau, el Tribunal Suprem reconeix el dret dels fills de les famílies denunciants a rebre atenció individualitzada en castellà, però deixa clar que això no qüestiona de cap manera el model d'immersió lingüística a Catalunya. Són lectures, per tant, totalment contradictòries.
Anar al contingut