Espadaler, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Espadaler, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Madrid

La trama d'espionatge reuneix els dos màxims responsables d'Interior

Es preveu que Espadaler demani explicacions al ministre sobre l'exclusió dels Mossos en unes investigacions que, de moment, porta a terme la policia espanyola, un fet que ha causat malestar al si del govern català.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el ministre del ram, Jorge Fernández Díaz, es reuneixen avui amb la trama d'espionatge entre polítics a Catalunya sobre la taula. Es preveu que Espadaler demani explicacions al ministre sobre l'exclusió dels Mossos d'unes investigacions que, de moment, porta a terme la policia espanyola, un fet que ha causat malestar al si del govern català.

Espadaler ha fet evident aquest malestar i ha defensat fermament que els Mossos són "competents" per participar en la investigació d'uns fets que han passat a Catalunya. De fet, les denúncies presentades per la vicepresidenta Joana Ortega i el seu antecessor, Josep-Lluís Carod-Rovira, a la policia catalana, obren als Mossos les portes del cas. Tot i això, és decisió del jutge quin cos policial es fa càrrec de les investigacions.

Les crítiques que ha fet la Generalitat al ministeri per haver utilitzat les estructures de l'Estat per fer una guerra bruta contra el procés sobiranista també planaran en una trobada prevista a Madrid a les sis de la tarda. Després de la reunió, Espadaler i Fernández Díaz compareixeran davant dels mitjans.
Anar al contingut