Barcelona

Convergència demanarà explicacions a Xavier Martorell per l'encàrrec a Método 3

Convergència Democràtica demanarà explicacions al director general d'Institucions penitenciàries, Xavier Martorell, que ha reconegut un encàrrec a l'empresa de detectius Método 3.

RedaccióActualitzat
Convergència Democràtica demanarà explicacions al director general d'Institucions penitenciàries, Xavier Martorell, per l'encàrrec a l'empresa de detectius Método 3.

La formació va negar haver tingut cap relació amb l'empresa de detectius, però Martorell ha reconegut que va mantenir correspondència electrònica amb els detectius per un problema de seguretat. Davant d'aquestes noves informacions, el conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, ha assegurat a "El matí" de Catalunya Ràdio que el partit demanarà explicacions "precises" a Xavier Martorell.

Segons informacions periodístiques, Xavier Martorell hauria demanat a l'empresa Metodo 3 una auditoria de seguretat per un local del partit a Sabadell com un favor personal que l'empresa no hauria facturat.

Denuncia l'Estat pel límit de dèficit imposat a Catalunya

Homs també s'ha referit a un altre tema d'actualitat: la lluita que mantenen Catalunya i l'Estat pel dèficit. El govern de la Generalitat ha alçat la veu contra el límit imposat del 0,7% als comptes catalans i, ara, denuncia l'Estat per incomplir la mateixa llei d'estabilitat pressupostària que esgrimeix per demanar esforços a les comunitats autònomes.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat que el govern portarà al tribunal Contenciós Administratiu l'executiu espanyol per incompliment de la llei d'estabilitat pressupostària. Homs assegura que és el govern de Mariano Rajoy el primer d'incomplir aquesta llei.

Homs explica que la llei estableix uns condicionants respecte als objectius que porten a la conclusió que el límit de dèficit hauria de ser superior al que exigeix l'Estat. El conseller assegura que n'han parlat amb Madrid i que aquesta argumentació "ha descol·locat" l'administració central.

Homs demana que, en conseqüència, es tingui en compte una lectura més oberta que permet la reducció del dèficit a l'1,7% i no pas al 0,7% com marca el límit actual. El conseller Homs assegura que el govern no pensa complir aquest 0,7 i que el govern espanyol sap que és impossible.

Amb el límit actual, el conseller de la Presidència fixa la retallada en 2.600 milions d'euros aproximadament. En canvi, Homs assegura que si el dèficit marcat fos de l'1,7% s'estaria parlant d'una retallada de 600 milions.

Aquest dijous, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja va assegurar que l'objectiu de dèficit actual és "monstruós" i que no sabia com fer un pressupost amb aquests números.
Anar al contingut