Los Angeles

"Argo" guanya l'Oscar a la millor pel·lícula, anunciat per Michelle Obama

"La vida de Pi", amb quatre premis Oscar -entre ells el de millor director per a Ang Lee- és la pel·lícula que s'emporta més estatuetes. Jennifer Lawrence i Daniel Day-Lewis han aconseguit els premis a millor actriu i actor. Els guardons al millor guió i millor guió adaptat han estat per a "Django desencadenado" i "Argo".

RedaccióActualitzat
"Argo" ha estat la gran guanyadora de la nit dels Oscars, que s'ha celebrat aquesta matinada a Los Angeles, però "La vida de Pi" ha estat la més premiada. La cinta del director taiwanès Ang Lee s'ha endut quatre estatuetes de les 11 a les quals estava nominada, entre elles la de millor director, que sorprenentment no ha estat per a Steven Spielberg. De sorpreses, però, n'hi ha hagut ben poques durant la gala, sobretot pel que fa als premiats. Potser, a banda de l'Oscar per a Lee, el segon després de "Brokeback Mountain", l'altra estatueta que ha sorprès força, sobretot la mateixa guanyadora, ha estat el de Jenifer Lawrence, que en pujar a recollir el premi ha protagonitzat una espectacular patacada a les escales, a causa dels nervis i del seu llarg vestit blanc.
Però la novetat sense dubte més celebrada de la cerimònia ha estat que la primera dama, Michelle Obama, des de la Casa Blanca, ha presentat el guanyador de l'estatueta més preada, la de millor pel·lícula. I la guanyadora ha estat "Argo" de Ben Affleck. La cinta, que tracta de la crisi dels ostages nord-americans a Teheran, s'ha convertit així en la vencedora de la nit, després de sumar tres Oscars.

La gran derrotada ha estat "Lincoln", dirigida pel director nord-americà Steven Spielberg, que només s'ha endut una de les dotze estatuetes a què estava nominada.

Pel que fa a l'apartat actoral, Daniel Day-Lewis, ha alçat el seu tercer Oscar al millor actor per "Lincoln" i Jenifer Lawrence, el primer per "El lado bueno de las cosas", després de la seva nominació el 2011 per "Winter's bone". Anne Hattaway s'ha emportat el premi a la millor actriu de repartiment, per "Los miserables". El millor actor de repartiment ha estat Christoph Waltz, per la seva interpretació a "Django desencadenado".

El millor guió original i millor guió adapatat han estat per a Quentin Tarantino, amb "Django desencadenado" i Ben Affleck, amb "Argo", respectivament.

"Amor", de Michael Haneke
, s'ha endut l'estatueta a la millor cinta estrangera. La millor cançó original ha estat per a "Skyfall", interpretada per Adele. Això, tot i que la interpretació en directe de la cantant britànica ha presentat alguns dèficits, que molts han atribuït als nervis d'Adele i d'altres a motius tècnics.

Però com ha subratllat Ben Affleck ja al final de la gala, durant el seu discurs en rebre l'Oscar a la millor pel·lícula, "no importa quantes vegades caus, sinó com t'aixeques". L'actor i director ha recordat el seu aterratge a Hollywood, fa 15 anys amb "L'indomable Will Hunting", i ha dit que aleshores era un noi molt jove, que no sabia on era i que ni es podia imaginar que algun dia tornaria a pujar a l'escenari a recollir un Oscar. D'aquesta manera, Affleck ha volgut explicar els alts i baixos que ha patit durant la seva carrera, amb algunes tries nefastes que el van ensorrar, i com en els darrers anys ha aconseguit redreçar el seu rumb fins a retrobar-se amb el guardó daurat.

Si voleu repassar la llista completa dels guanyadors podeu fer clic aquí.
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut