Benet XVI a la missa que va oferir el dimecres de Cendra (Foto: EFE)
Benet XVI a la missa que va oferir el dimecres de Cendra (Foto: EFE)
Roma

El papa hauria renunciat després de rebre un informe sobre els "pecats" de la seva Església

Segons publica el diari italià "La Repubblica", tres cardenals van elaborar un informe de 300 pàgines que revelava lluites de poder, malversació i relacions homosexuals al si del Vaticà. El mateix dia que el va rebre, Benet XVI va decidir renunciar.

RedaccióActualitzat
El papa Benet XVI hauria decidit la seva renúncia el 17 de desembre. Aquell dia, Joseph Ratzinger va rebre un dossier de 300 pàgines de contingut demolidor firmat per tres cardenals coneixedors de les interioritats de la cúria romana. Són revelacions que ha fet el diari italià "La Repubblica", a través de les seves diferents edicions.

El rotatiu, de tendència socialista, parla de lluites de poder, malversació econòmica i relacions homosexuals en el si del Vaticà. L'article recull unes declaracions de Dino Boffo, el director de TV2000, el canal de televisió de la Conferència Episcopal Italiana. Boffo assegura que "la decisió de renúncia del papa tindria com a objectiu posar punt final a una gestió de poder que pot escandalitzar a tort i a dret".

Ratzinger va guardar l'informe amb les revelacions a la caixa forta del seu apartament. El document, dividit en dos volums, serà entregat al pròxim pontífex. Segons el reportatge de "La Repubblica", el successor de Benet XVI haurà de ser prou fort, jove i sant per afrontar la feinada que l'espera.

Paral·lelament, el Vaticà continua amb els preparatius per escollit el nou papa. En un comunicat, el portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, ha apuntat la possibilitat que Benet XVI estigui considerant l'avançament del conclave per escollir pontífex en un intent d'aturar expectatives i confabulacions sense sentit.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut