Moscou

Els millors vídeos del meteorit caigut als Urals

Videoaficionats i càmeres de trànsit han captat el moment de l'impacte del cos celeste a Rússia, que s'ha pogut observar tant des dels Urals, on ha caigut, com des de Sibèria.

RedaccióActualitzat
Una gran explosió ha sacsejat una part del cel de Rússia central i ha sorprès tothom qui l'ha pogut observar a la regió dels monts Urals, on ha caigut, i també des de la Sibèria. Tot sembla apuntar que un gran meteorit s'ha desintegrat en entrar en contacte amb l'atmosfera i ha deixat una fumarada blanca al pàl·lid cel hivernal dels Urals.

Un vídeo que mostra molt bé aquest instant és aquest que ha gravat un conductor que des de la carretera ha pogut observar molt bé la seva trajectòria. La gravació és molt breu, de tot just 32 segons, però permet fer-se una idea molt clara de les dimensions que tenia el cos celest i de la velocitat a què ha caigut:  




Però no ha estat l'únic conductor que s'ha vist sorprès per la llum del cos celeste. Aquí en podeu veure altres exemples:  





El moment de l'explosió també l'ha pogut captar aquest videoaficionat que tot i l'ensurt ha continuat gravant.  

 

En aquesta llarga seqüència es pot veure la trencadissa que ha fet el meteorit que, en caure, ha fet saltar alarmes de cotxes. El videoaficionat estava gravant un estrany rastre de núvol al cel quan s'ha produït la desintegració. Les imatges també mostren les destrosses que ha fet en alguns edificis a Čel'abinsk i el nerviosisme inicial dels seus habitants.

 

El mateix usuari ha penjat poc després el caos circulatori posterior i cotxes de bombers circulant pels carrers de la ciutat mentre al cel encara era visible l'estela del meteorit.



Aquesta càmera de trànsit també ha captat -a partir del segon 56- el moment en què el meteorit ha irromput a l'atmosfera. Un grans flaixos de llum han fet canviat de color l'enregistrament.



L'agència de notícies russa RBC.ru ha penjat també diversos vídeos on es veu com s'ha viscut el mateix moment des de diversos llocs. En aquest primer vídeo, troben els moments de pànic que han viscut les persones que es trobaven dins d'aquest edifici i no entenien l'origen dels tremolors que han trencat els vidres de les finestres.


 

 

La mateixa agència de notícies també ha ofert moltes fotografies del rastre del meteorit al cel i a terra.
Anar al contingut