Portades de diferents diaris amb titulars relacionats amb la presumpta trama d'espionatge
El director de l'agència va anar a declarar voluntàriament
Barcelona

La suposada trama d'espionatge destapada a Catalunya hauria seguit polítics, empresaris, jutges i fiscals

Els presumptes seguiments i escoltes il·legals haurien estat generalitzats a la majoria de partits, i no només catalans, sinó també de la resta de l'Estat, i encarregats per la majoria de formacions. Segons ha pogut saber Catalunya Informació, també podrien haver afectat empresaris, jutges i fiscals. Interior dóna versemblança als casos d'espionatge i assegura que els investigaran a fons.

RedaccióActualitzat
L'escàndol de l'espionatge polític a Catalunya creix a mesura que passen els dies i se'n van coneixent més detalls. La xarxa no només hauria investigat partits polítics, sinó també altres institucions i persones, com ara jutges, empresaris o periodistes, segons han confirmat a Catalunya Informació fonts pròximes a la investigació. Segons aquestes fonts, l'empresa de detectius Método 3 no només investigava partits polítics catalans, sinó també de la resta de l'Estat.

Si les ramificacions de l'espionatge s'amplien a d'altres llocs de l'estat no es descarta que la investigació del cas es porti des de Madrid. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va anunciar aquest dijous que havia posat la policia a investigar l'afer i, tot i que no en va voler donar més detalls, va admetre que hi havia "molta informació". Davant de tot plegat, Fernández Díaz garantia una investigació acurada.

En aquest clima de desconfiança general, el govern català manté que els partits han de prendre consciència de pressa del que està passant i posar-hi solució.

Degoteig d'informacions


El cas continua sent el protagonista de l'actualitat mediàtica i aquest divendres diversos mitjans n'aporten més detalls que apunten que les investigacions eren generalitzades a Catalunya i de tots contra tots, és a dir que se'n feien a la majoria de partits i encarregades també per la majoria de partits.

Segons el diari "El País", un extreballador de l'agència de detectius Método 3 hauria posat en coneixement del Ministeri de l'Interior gravacions i documents dels seguiments fets per aquesta agència a polítics, però també a empresaris, jutges i fiscals els darrers anys. Segons el rotatiu, les informacions afectarien tots els partits, tant de dins com de fora de Catalunya. L'extreballador, que havia estat policia nacional, treballava fins fa poc a l'agència de detectius i va treure els arxius de l'empresa quan van deixar de pagar-li la nòmina.

"La Vanguardia" explica que la presumpta xarxa d'espionatge va elaborar fins a 500 informes i "El Mundo", per la seva banda, detalla que l'enregistrament de la conversa entre la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, el cas d'escolta que va destapar tot l'afer, tenia l'objectiu de trobar vincles entre les comissions pagades a Convergència a través del Palau de la Música i els comptes de la família Pujol.

Encara en relació amb aquest cas, l'exparella de Pujol Ferrusola ha enviat una carta a l'Audiència Nacional en què demana protecció, perquè diu que l'estan seguint i tem per la seva integritat.




Anar al contingut