Mas ha rebut un obsequi d'un dels usuaris de la residència. (Foto: ACN)
Mas ha rebut un obsequi d'un dels usuaris de la residència. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas: "Contra el dret a decidir no hi ha lleis ni constitucions"

El president de la Generalitat diu que Catalunya "té dreta la màxima autonomia possible" arran de la la decisió del govern espanyol de sol·licitar un informe per interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, també ha carregat contra l'executiu espanyol.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat aquest divendres que, "contra el dret a decidir", no s'hi poden oposar "ni lleis ni constitucions", després que el govern espanyol hagi aprovat sol·licitar al Consell d'Estat un informe previ per interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament català.

Durant la inauguració de l'ampliació i millora d'unes instal·lacions per a discapacitats a Girona, Mas ha aprofitat el seu discurs per comparar el dret a l'autonomia dels discapacitats amb el de Catalunya: "Tothom té dret a la màxima autonomia possible, a poder exercir les seves capacitats en tot el que sigui possible. I això val per a les persones i per als països".

Sobre el dret a decidir, el president de la Generalitat ha dit que "contra això no hi ha normes, ni lleis, ni constitucions, ni interpretacions possibles, és un tema de voluntat de la gent i de drets que, d'altra banda, tothom hauria de protegir".

Mas ha inaugurat aquest divendres l'ampliació de la residència Els Roures de Sant Gregori, que dóna servei a 84 persones amb discapacitat intel·lectual i que ha suposat una inversió de 3,8 milions d'euros.

Homs: "El govern espanyol vol impedir una expressió democràtica"

La Generalitat s'escuda en la democràcia per defensar la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament de Catalunya. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha carregat contra l'informe de l'advocacia de l'Estat que apunta que la resolució és inconstitucional.

Homs assegura que "el govern vol impedir una expressió democràtica simplement perquè el contingut no agrada". El conseller afirma que es tracta d'una "situació molt greu que està a prop d'atemptar el més bàsic del funcionament de les nostres institucions i d'un Estat democràtic".

El portaveu de l'executiu afirma que el govern català no veu indici de res en la Declaració "sinó només la voluntat política injustificable d'impedir l'expressió democràtica del poble, realitzada d'acord amb el marc legal i amb les institucions".

Homs també ha criticat el canvi de discurs de l'executiu de Mariano Rajoy que "primer va dir que la declaració era paper mullat i ara resulta que veu indicis d'inconstitucionalitat".
Anar al contingut