El ministre Ruiz-Gallardón, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
L'executiu també ha posat l'accent en la lluita contra la pirateria. (Foto: EFE)
Madrid

Sáenz de Santa Maria diu "entendre" les víctimes del xofer homicida, però el govern ha de ser equitatiu

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría assegura que entén la família de la víctima del conductor homicida, però ha dit que a l'hora de d'indultar es va tenir en compte "la falta d'antecedents, el penediment, el termini transcorregut, la situació del reu i el seu comportament al centre penitenciari".

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santa Maria, ha dit que entén a la família de la víctima de l'accident provocat per un kamikaze indultat després per l'Executiu, però ha dit que el Ministeri de Justícia a l'hora de concedir les mesures de gràcia ha de tenir en compte "les diferents circumstàncies que porten a "modular" l'aplicació de la llei perquè ho sigui en un sentit d'equitat".

En aquest sentit, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta ha dit que a l'hora de d'indultar el Govern va tenir en compte "la falta d'antecedents, el penediment, el termini transcorregut, la situació del reu i el seu comportament al centre penitenciari".

"Són decisions que no són fàcils d'adoptar, però quan a un li reclamen un indult, a instància de part, no perquè el govern es posi a fer-ho, ha de posar sobre la taula les circumstància de qui el demana, també de la família, i prendre una decisió", ha dit.

Així, ha indicat que els indults "són decisions difícils, complicades, en les que pot no encertar" i el que el govern ha intentat és "fer-ho de la millor manera possible", encara que "indubtablement" diu que ha entès la posició de la família de la víctima "en un delicte d'aquesta naturalesa i, sobretot, amb aquest resultat".

D'altra banda, preguntada per si en el Consell de Ministres ha hagut algun debat, després que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, afirmés després de conèixer l'indult que en el futur hauria d'estar "més atents", la vicepresidenta s'ha limitat a contestar que la Constitució i les lleis li impedeixen parlar del que es delibera en el Consell de Ministres.

El conductor homicida va ser condemnat a 13 anys de presó per un accident de trànsit registrat l'any 2003 a l'AP-7, després de conduir en contra direcció diversos quilòmetres en el tram Silla-Sant Joan (València), que es va saldar amb un mort i un ferit. Després d'estudiar el cas, el govern central va decidir el desembre de 2012 commutar la pena privativa de llibertat que li quedava per complir per una altra de dos anys de multa.
Anar al contingut