La portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez
La portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez
Madrid

El PSOE sospita que el govern de Rajoy va aprovar l'amnistia fiscal per encobrir Luis Bárcenas

Des del PSOE es demana al govern de Mariano Rajoy que aclareixi el "cas Bárcenas". La portaveu del PSOE a la cambra baixa, Soraya Rodríguez, ha explicat que "mesures clarament indecents" com l'amnistia fiscal haurien pogut beneficiar la situació de l'extresorer i exsenador popular Luis Bárcenas, a qui se li atribueixen comptes a Suïssa per un valor de 22 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
El PSOE sospita que el govern espanyol ha aprovat l'amnistia fiscal i la reforma del Codi Penal per evitar que l'actuació de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, sigui delicte. La portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, exigeix la compareixença urgent del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per donar explicacions i assegura que demanaran responsabilitats: "La simple sospita que mesures clarament indecents, contestades per tota la ciutadania com una amnistia fiscal, han estat aprovades per encobrir aquesta persona exigiria, de forma immediata, responsabilitats molt clares".

En declaracions al Congrés, Soraya Rodríguez ha recordat que el president espanyol, Mariano Rajoy, va dir el 2009 que "ningú podria provar que Bárcenas no és innocent", una frase que el PSOE relaciona ara amb dues reformes del govern del PP, l'amnistia fiscal i la reforma parcial del Codi Penal, que elimina el delicte fiscal en cas d'acollir-se a un procés de regularització. "Durant aquest primer any de govern, podríem pensar que Rajoy ha adoptat algunes mesures per fer certa aquella afirmació del 2009", ha insinuat la dirigent socialista.

Esquerra Unida també creu que l'amnistia fiscal pot ser una mesura induïda en benefici particular i demana explicacions tant al Partit Popular com al govern espanyol.




Anar al contingut