Els diputats de la CUP Georgina Rieradevall i Joaquim Arrufat registren la seva proposta de declaració de sobirania al Parlament. (Foto: ACN)
Els diputats de la CUP Georgina Rieradevall i Quim Arrufat registren la seva proposta de declaració de sobirania al Parlament. (Foto: ACN)
Parlament de Catalunya

La CUP fa una crida a la desobediència civil si l'Estat impedeix l'autodeterminació

El text de la CUP apunta la necessitat d'obrir "un procés constituent en el marc dels Països Catalans" i aposta per convocar un referèndum com a molt tard el 2014.

RedaccióActualitzat
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) crida a la "desobediència civil" en cas que l'Estat Espanyol posi "obstacles institucionals" al dret d'autodeterminació de Catalunya i demana "replantejar" la conveniència de ser un nou Estat membre de la Unió Europea. Els diputats Georgina Rieradevall i Quim Arrufat han registrat aquest dilluns al Parlament la seva proposta de declaració sobiranista, que se suma a la que van pactar CiU i ERC (que aquest mateix dilluns han modificat) i la del PSC.

En el text proposat per la CUP s'adopta com a marc de referència el dels "Països Catalans" en comptes del de "Catalunya" i des del principi es proclama que "els Països Catalans són una nació i, com a tal, tenen el dret a exercir l'autodeterminació". El text no fa cap referència explícita que la seva voluntat sigui constituir un Estat propi ni tampoc proclamar la independència , tot i que demana clarament la convocatòria d'un referèndum com a màxim el 2014 i s'aposta per la "plena sobirania" de Catalunya.

El que sí que apunta el document és la necessitat d'obrir "un procés constituent en el marc dels Països Catalans" i també d'afavorir "un procés de vertebració del conjunt dels Països Catalans, sempre que aquesta sigui la voluntat majoritària expressada democràticament per aquests territoris".
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut