Bamako

Els islamistes llancen una contraofensiva i ocupen una ciutat del centre de Mali

França torna a bombardejar les bases islamistes del nord de Mali. A Nova York, el Consell de Seguretat de l'ONU es reuneix aquesta tarda per escoltar els detalls de l'operació iniciada per França. Dijous ho faran els ministres d'Estrangers de la UE.

RedaccióActualitzat
França ha repetit aquest dilluns els bombardejos al nord de Mali per destruir les bases dels grups islamistes que s'han fet forts en aquesta zona del país. Els avions han castigat la ciutat de Duentza, d'on, segons testimonis, els islamistes ja havien fugit. En canvi, han llançat una contraofensiva i han aconseguit el control d'una altra localitat del centre del país, Diabali, després d'un intens combat amb l'exèrcit governamental.

És el quart dia d'ofensiva des del desplegament, per sorpresa, dels primers soldats francesos a Mali, divendres passat. Aparentment, s'ha aconseguit aturar l'avanç dels islamistes cap a la capital, Bamako. França, però, ha forçat una reunió aquesta tarda del Consell de Seguretat de l'ONU per aconseguir suport internacional a la seva missió.

Els països africans que hi aporten les seves tropes són cinc, i en total seran vuit-cents homes els que ajudaran l'exèrcit malià. També s'espera el suport logístic anunciat per Espanya, els Estats Units i el Regne Unit. A Nova York, el Consell de Seguretat de l'ONU es reuneix aquesta tarda per escoltar els detalls de l'operació encetada per França.


Els ministres d'Estrangers de la UE abordaran la crisi de Mali dijous

Els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea celebraran dijous, dia 17, un consell extraordinari per tractar la crisi a Mali, segons fonts diplomàtiques. Els Vint-i-set, sota la presidència irlandesa de torn de la UE, i la cap de la política exterior comunitària, Catherine Ashton, es reuniran d'urgència després que França decidís intervenir militarment a Mali per frenar l'avanç dels islamistes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut