El fiscal Eduardo Torres-Dulce, en una imatge d'arxiu.
El fiscal Eduardo Torres-Dulce, en una imatge d'arxiu.
Madrid

Torres-Dulce veu que "no hi ha cap dubte" que hi ha indicis per investigar els comptes de Jordi Pujol Ferrusola

Torres-Dulce veu indicis de delicte en relació amb la possible existència de comptes a l'estranger. I està convençut que aquest cas és competència de l'Audiència Nacional i no pas d'un tribunal ordinari.

RedaccióActualitzat
Cinc dies després que la fiscalia ja presentés un recurs d'apel·lació perquè la Sala Penal de l'Audiència revisés la decisió del jutge instructor, Pablo Ruz, d'inhibir-se de la investigació sobre el patrimoni dels Pujol, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha assegurat que veu indicis de delicte en Jordi Pujol Ferrusola en relació amb la possible existència de comptes a l'estranger." És més, està convençut que aquest cas és competència de l'Audiència Nacional, i, no pas d'un tribunal ordinari. "Sense cap mena de dubte" hi ha indicis per investigar els comptes de Suïssa, ha dit el fiscal general.

Per tant, Torres-Dulce creu que el jutge que va desestimar el cas s'ho hauria de repensar. En una entrevista a Antena 3, el fiscal general ha insistit que primer de tot caldria escoltar el testimoni de l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, que, segons la policia, aporta dades prou rellevants. "La fiscalia entén que hi ha dades suficients en la declaració d'aquesta persona que afecta la competència de l'Audiència Nacional i el primer que cal fer és escoltar-la judicialment i a continuació decidir sobre la competència de l'Audiència", ha explicat.

Sobre el "cas Urdangarin", el fiscal general de l'Estat ha assegurat que el que més perjudicaria la Corona espanyola és que hi hagués sospites de negociació entre les parts.
Anar al contingut