Barcelona

Junqueras no farà una nova declaració però està obert a modificacions per sumar-hi ICV i la CUP

En resposta a Josep Antoni Duran i Lleida, que va demanar partir de zero, el líder d'ERC ha dit: "No entenc la necessitat de tornar a començar la redacció del text, perquè ja té el suport de la majoria absoluta del Parlament".

RedaccióActualitzat
La declaració sobiranista firmada per Convergència i Unió i Esquerra Republicana, que s'ha de votar en el ple del Parlament de la setmana que ve, ha desfermat la polèmica. Després que el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advocat per refer el document de dalt a baix per incorporar-hi des del principi el PSC i Iniciativa, Oriol Junqueras, líder d'ERC, li ha replicat que no és necessari.

En declaracions a Televisió Espanyola, el president d'Esquerra ha afirmat: "No entenc la necessitat de tornar a començar la redacció del text, perquè ja té el suport de la majoria absoluta del Parlament". Així i tot, Junqueras està disposat a introduir-hi les modificacions necessàries per sumar-hi Iniciativa i la CUP, que no comparteixen íntegrament el document inicial. "Estem disposats a ampliar consensos. És una de les nostres obligacions i ho farem encantats", ha subratllat.

Junqueras ha afegit que "és inqüestionable que el text ha de recollir que els ciutadans de Catalunya tenen dret a decidir, és la part més important, i estic segur que ningú la vol rebaixar ni tan sol els partits que en aquests moments estan negociant incorporar-s'hi".

Pel que fa a la negativa de Duran i Lleida de reunir-se amb ell i amb el president de la Generalitat arran de la demanda de dimissió pel "cas Pallerols", Junqueras ha considerat "Molt legítim que Duran es molesti", però ha defensat el seu dret de recordar que la majoria de ciutadans volien que se celebrés un judici.

Junqueras renuncia al sou de cap de l'oposició


D'altra banda, Oriol Junqueras ha confirmat que ha renunciat al sobresou, assessors, oficina i cotxe oficial que li correspon com a cap de l'oposició catalana. "Nosaltres renunciem a aquest complement al sou de la mateixa manera que renunciem que hi hagi una oficina específica perquè ja en tenim prou amb la que ens correspon com a grup parlamentari, i el cotxe oficial tampoc no l'utilitzarem", ha explicat.

Al cap de l'oposició li correspon també, segons la normativa del Parlament, el tractament d'"honorable senyor" i un lloc destacat en els actes protocol·laris. A més, el president de la Generalitat li ha de consultar els temes importants. Uns reconeixements, aquests últims, als quals ERC no renuncia.

Artur Mas (CiU) i Joaquim Nadal (PSC) ja van rebutjar, en el seu moment, al complement de sou que els pertocava com a caps de l'oposició. Junqueras, però, també renuncia a les dues persones a càrrec com a assessors i al vehicle.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut