Oriol Pujol entrevistat a "Els matins" en una imatge d'arxiu
Un informe d'Hisenda considera Pujol "col·laborador necessari" de la trama
Barcelona

La jutge insta el fiscal anticorrupció que faci públic si imputa o no Oriol Pujol en el "cas ITV"

Anticorrupció confirma que està estudiant el cas però assegura que la decisió encara no està presa. Algun mitjà ja apunta, però, que el secretari general de CDC serà imputat.

RedaccióActualitzat
La jutge d'instrucció de Barcelona que investiga les suposades irregularitats en les concessions de les ITV ha demanat al fiscal anticorrupció que decideixi finalment si demana o no la imputació del secretari general de Convergència Democràtica, Oriol Pujol, en el cas.

La fiscalia provincial de Barcelona ha emès un comunicat on confirma que el fiscal estudia el cas però assegura que encara no s'ha pres cap decisió. Aquest comunicat arriba després que 8tv donés per feta la imputació de Pujol. Si el fiscal decideixi demanar a la jutge la seva imputació, abans caldrà el vistiplau del fiscal en cap anticorrupció i del fiscal general de l'Estat.

El ministeri públic podria tenir indicis de la implicació d'Oriol Pujol a través de diversos informes policials i també d'un informe de l'Agència Tributària que situaria el dirigent de Convergència com a col·laborador necessari de la trama empresarial.

En cas que el dirigent convergent fos imputat, la jutge del cas haurà de desviar-lo al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la seva condició d'aforat, ja que és diputat del Parlament de Catalunya.

L'expresident i pare d'Oriol Pujol, Jordi Pujol, ha dit que el cas de les ITV "quedarà en no res" i afirma que si el seu fill és imputat es podrà defensar millor davant de les acusacions.

Anar al contingut