Santiago de Xile

Josep Antoni Duran i Lleida trenca el silenci: "Naturalment, no penso dimitir"

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha trencat el silenci des de Xile 48 hores després de l'acord judicial que evita que cap dels acusats en el "cas Pallerols" ingressi a presó. Els processats van confessar haver desviat diners de subvencions de la UE a les arques d'UDC.

RedaccióActualitzat
El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha trencat el silenci 48 hores després de l'acord judicial que evita que cap dels acusats en el "cas Pallerols" ingressi a presó. Els processats van confessar que havien desviat diners de subvencions de la UE a les arques d'UDC.

El desenllaç d'aquest cas ha fet aflorar la petició de dimissió al líder d'Unió, que, finalment, ha sortit al pas de les crítiques en declaracions al diari "La Tercera" de Xile, on està de viatge, en què assegura: "Naturalment, no penso dimitir. En el seu dia, el partit va assumir responsabilitats polítiques, vam expulsar els que avui estan condemnats, o es van donar de baixa voluntàriament, i, per altra banda, vam obrir una comissió investigadora, cosa que ningú no ha fet, amb persones alienes al partit".

Duran també ha replicat totes les veus que li reclamen que compleixi la seva pròpia paraula donada en unes declaracions de l'any 2000 en què afirmava que dimitiria si es demostrés que era el responsable de cap finançament irregular. Sobre això, el líder d'Unió ha aclarit que aleshores va dir que "si hi hagués hagut finançament irregular, assumiria responsabilitats. No hi ha finançament irregular i les responsabilitats polítiques ja van ser assumides".

En sintonia amb la línia oficial que ha mantingut Unió aquests dies per boca de la seva portaveu, Marta Llorens, el líder democristià ha posat l'accent en el fet que el fiscal reconeix "clarament" que no tenien "notícia" de cap finançament irregular "ni els acords a què puguin haver arribat els imputats".

Duran retreu a l'oposició que tant l'ha criticat que "parli abans de conèixer la sentència" i li deixa clar que "Unió Democràtica no està imputada, ni condemnada". I explica amb un exemple el paper del partit en tot aquest afer: "Si vostè té un pis i algú està treballant-hi i deixa l'aixeta oberta, vostè no fa això voluntàriament, ni té responsabilitat penal. És clar que haurà de pagar, però és una responsabilitat civil subsidiària."

Amb aquestes paraules ha ratificat el compromís expressat dimarts per Unió a través del comunicat que va llegir Marta Llorens: que el partit pagarà els prop de 400.000 euros per rescabalar part dels diners que els condemnats van desviar procedents de subvencions de la Unió Europea per a cursos de formació.

DECLARACIONS DE DURAN I LLEIDA





ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut