Jordi Pujol Ferrusola, sense corbata, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Jordi Pujol Ferrusola, sense corbata, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Madrid

La fiscalia demana a l'Audiència Nacional que investigui Jordi Pujol Ferrusola

La Fiscalia Anticorrupció demana que l'Audiència Nacional investigui Jordi Pujol Ferrusola per la presumpta existència de comptes a l'estranger a nom seu.

RedaccióActualitzat
La fiscalia ha presentat un recurs d'apel·lació perquè la Sala Penal de l'Audiència revisi la decisió del jutge instructor, Pablo Ruz, d'inhibir-se de la investigació sobre el patrimoni dels Pujol.

Ruz va derivar el cas a un jutjat ordinari perquè considerava que no tenia competències sobre les acusacions presentades per la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional, l'empresari Javier de la Rosa i l'exparella de Jordi Pujol, Maria Victòria Álvarez Martín, i on es denunciava l'evasió de diners a comptes de l'estranger. El magistrat va considerar que les dades aportades per l'exdona de Pujol eren poc concretes i insuficients per iniciar la investigació.

Álvarez també va denunciar el fill de l'expresident Pujol per maltractaments físics i psicològics.

En el seu recurs, el ministeri fiscal argumenta que, abans de pronunciar-se sobre les seves competències en aquest cas, Ruz hauria de prendre declaració als denunciants.






Anar al contingut