Vic

Els transportistes valoren el desdoblament de l'Eix per temps, comoditat i seguretat però recelen de l'eurovinyeta

Els usuaris celebren el desdoblament de l'Eix Transversal inaugurat divendres. Els transportistes, però, veuen amb reserves el peatge que la Generalitat vol aplicar-los per evitar el pas desmesurat de camions i pagar la via i reclamen poder repercutir la taxa als clients.

RedaccióActualitzat
Els cons han desaparegut de l'Eix Transversal i la via ja és, en tots els 153 quilòmetres de llarg, una autovia de dos, i en alguns trams tres, carrils per banda. Després de tres anys d'inconvenients per les obres i de les inauguracions pertinents, és hora que els usuaris hi diguin la seva.

Els primers a utilitzar l'Eix desdoblat valoren l'ampliació de la via, sobretot els transportistes, per una qüestió, sobretot, de seguretat. Destaquen també l'estalvi de temps i la comoditat.

La C-25 ara encara té més atractiu per al sector del transport internacional. Per frenar l'increment desmesurat d'aquests camions i pagar la pròpia obra, la Generalitat està decidida a aplicar abans de final d'any un peatge, l'anomenada eurovinyeta. Els transportistes veuen amb reserves l'aplicació d'aquest peatge i reclamen, quan s'apliqui, poder repercutir la taxa als clients.

La mesura no hauria d'afectar els trajectes que no suposin creuar la via de punta a punta i, per això, el desdoblament s'espera que sigui un revulsiu que estimuli l'intercanvi comercial entre les terres de Ponent, la Catalunya Central i les comarques gironines.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut