Francesc Homs  (Foto: ACN)
Francesc Homs, home fort del nou govern (Foto: ACN)
Barcelona

Francesc Homs, un dels homes més pròxims a Mas, ocupa Presidència i Afers Exteriors

Francesc Homs passa a ser un dels homes forts del nou govern d'Artur Mas. Homs assumeix la cartera de la Presidència i Afers Exteriors, i continua com a portaveu de l'executiu, després de ser uns dels principals negociadors de l'acord de governabilitat entre CiU i ERC.

RedaccióActualitzat
Francesc Homs i Molist s'incorpora al nou executiu d'Artur Mas com a conseller de la Presidència i Afers Exteriors, i continua com a portaveu del govern. Estret col·laborador i home de confiança d'Artur Mas, Homs ha estat un dels dirigents de Convergència que més ha participat en les converses amb Esquerra Republicana per tancar un acord de govern.

Nascut a Vic, Francesc Homs és un dels consellers més joves d'aquest govern, amb 43 anys. El nou responsable de la Presidència està llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser militant de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya i membre de la junta de govern i del claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona. Fa 19 anys que milita a Convergència Democràtica de Catalunya. És membre de l'Executiva Nacional i de la Permanent del partit. Va començar a tenir projecció publica quan va ser redactor de la proposta del nou Estatut, i CiU el va nomenar ponent en les negociacions amb Madrid.

Entre el 1996 i el 2003 Francesc Homs ha ocupat diferents càrrecs en l'Administració pública catalana, entre els quals destaquen el de director general d'Afers Interdepartamentals de Presidència i el de membre de la Comissió Executiva del Consell Econòmic i Social de Catalunya. L'han escollit diputat al Parlament en dues legislatures.

Des de fa justament dos anys, el 29 de desembre del 2010, Homs ha ocupat la secretaria general de la Presidència i és el portaveu del govern. Ara, com a conseller de la Presidència i Afers Exteriors, passa a ser un dels pilars de l'executiu que es planteja tirar endavant el procés cap a una consulta sobiranista al 2014.  


Anar al contingut