L'entrada del forn de pa, instants després del bombardeig
Els bombardejos contra els forns de pa han sovintejat els últims mesos
Damasc

Massacre de civils en el bombardeig de l'aviació d'Al-Assad sobre un forn de pa al centre de Síria

L'aviació siriana ha fet una matança de civils a la província rebel de Hama, on han mort almenys una seixantena de persones en un bombardeig contra un forn de pa, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans.

RedaccióActualitzat
A mesura que l'exèrcit lleial a Bashar Al-Assad perd terreny a Síria, més s'acarnissa amb la població civil. L'aviació siriana ha fet una matança de civils a la província rebel de Hama, on han mort almenys una seixantena de persones en un bombardeig contra un forn de pa, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans. Els comitès de resistència local apunten que hi podria haver fins a dos-cents morts.

En el moment de l'atac contra la ciutat de Halfaia, el forn era ple de gent que hi feia cua per comprar pa, després d'una setmana d'escassetat d'aliments. L'atac, atribuït al règim d'Al-Assad, coincideix amb l'arribada a Síria de l'enviat de l'ONU, Lakhdar Brahimi.

L'ONG Human Rights Watch ha acusat diverses vegades el règim de Bashar al-Assad de cometre crims de guerra a la província d'Alep amb aquest mateix mètode, el de bombardejar forns de pa plens de gent.

La crisi a Síria, que va començar fa un any i mig en forma de revolta democràtica, fa mesos que s'ha convertit en una cruenta guerra civil en què han mort més de 44.000 persones.


Anar al contingut