Parlament

Albert Rivera: "Vostè hauria de plegar perquè és un problema per Catalunya"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat a Artur Mas que plegui perquè, segons ell, representa un problema per Catalunya. Rivera ha explicat que el balanç de la gestió de Mas és negatiu i que l'acord de governabilitat CiU-ERC és un"comitè d'operacions".

RedaccióActualitzat
Des de Ciutadans, el seu president, Albert Rivera, ha dit en la seva intervenció en el ple d'investidura que Artur Mas hauria de renunciar a la presidència de la Generalitat: "Vostè hauria d'haver plegat , és un problema per Catalunya i m'atreveria a dir per Convergència i Unió. és un problema per la governabilitat i l'estabilitat econòmica i política a Catalunya". Rivera ha assenyalat que Mas "volia una majoria excepcional i ha aconseguit només el 30% dels vots del poble de Catalunya". El líder de Ciutadans ha carregat contra el candidat a la reelecció afirmant que és "l'Ibarretxe català"  i "l'irresponsable que va convocar eleccions anticipades".

Rivera considera que CiU hauria de ser qui governi, però no Artur Mas perquè representa un "govern feble i inestable" i perquè "està creant la tempesta perfecta convocant un referèndum fora de l'estat de dret". Sobre l'acord de governabilitat entre CiU i ERC, Rivera assegura que "això no és un govern, és un full de ruta d'un comitè d'operacions, una operació Ítaca". El president de Ciutadans ha avançat que la seva formació no pensa participar en res que estigui fora de l'estat de dret, en al·lusió a la consulta sobiranista fixada per al 2014.

Rivera opina que el balanç del govern de CiU és de "250.000 aturats més i 15.000 empreses menys i s'han retallat els salaris dels funcionaris". i ha plantejat un pla estratègic entre totes les forces polítiques per crear treball i intentar sortir de la crisi". El màxim responsable de Ciutadans ha dit que aquest pla consisteix en reactivar l'economia, reformar les administracions públiques, elaborar una llei electoral i aconseguir un model d'ensenyament de qualitat. Rivera ha assenyalat que cal establir reformes democràtiques i que està disposar a demanar la investigació al Parlament de diferents suposats casos de corrupció.

Al torn de rèplica, Artur Mas s'ha mostrat estranyat que demani que se'n vagi qui ha guanyat les eleccions. Mas ha dit que se sent legitimat i que aquestes paraules de Rivera les considera una ofensa a la veu majoritària del poble de Catalunya perquè afirma que hi ha molta gent que ha confiat en CiU i amb el seu candidat. El candidat a la reelecció a la presidència de la Generalitat s'ha mostrat partidari de "treballar a fons" per combatre la corrupció, sempre que no hi hagi un procés judicial pendent.

Sobre l'afirmació del president de Ciutadans de "sense estat de dret no hi ha democràcia", Mas ha contestat que la veu majoritària democràtica pot contribuir a fer canviar les lleis. "Volem decidir el nostre futur", ha apuntat Artur Mas, i "Això és molt evident després de les eleccions". Mas ha demanat a Ciutadans que hauria de treballar perquè els marcs legals espanyols permetin a Catalunya expressar-se lliurament. 

En la contrarèplica, Albert Rivera ha explicat que la solució als problemes del país passa per "sumar forces i no dividir, treballar amb el que ens uneix i no amb el que ens divideix". Rivera ha dit: "No entregarem Catalunya als nacionalistes" i ha afegit: "Creiem en la convivència i en la unió per créixer des d'Espanya i des d'Europa".






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut