Oriol Pujol, secretari general de CDC
Oriol Pujol, secretari general de CDC
Barcelona

Oriol Pujol creu que avui es pot tancar l'acord amb ERC i que el debat podrà ser dijous i divendres

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, és optimista i considera que aviat, potser avui mateix, podrien tancar un acord de governabilitat amb ERC i que, per tant, tot apunta que el debat d'investidura se celebrarà aquesta mateixa setmana.

RedaccióActualitzat
.El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya, Oriol Pujol, ha assegurat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que les negociacions amb Esquerra Republicana de Catalunya per arribar a un acord de governabilitat van pel bon camí: "Jo ho veig bé. Crec que això acabarà bé i d'hora. No descarto que sigui avui. Podríem mantenir el calendari establert, que dijous i divendres poguéssim fer el ple per investir el president Mas".    

En tot cas, Oriol Pujol és prudent i tampoc no descarta que les converses es puguin tòrcer i que s'hagi d'allargar el termini. Segons el secretari general de CDC: "Anem tancant serrells " sobre qüestions pressupostàries, i altres punts prioritaris de la legislatura com el procés de la consulta. En aquest sentit, un dels apartats que es discuteixen és si s'ha de fixar una data per a aquesta consulta: "La part sobiranista està en el terreny dels convenciments mutus que hem d'anar fent respecte si s'ha d'ubicar la data en concret en el document que hem de signar i en l'acord que hem d'establir, i si es tracta d'un encotillament una mica innecessari".

Sobre els suposats casos de corrupció que han publicat alguns diaris madrilenys i que impliquen Oriol Pujol i la seva família, el secretari general de CDC assegura que no són una casualitat i que pretenen perjudicar la transició nacional que ha engegat Catalunya: "Cal atacar personalment algunes persones perquè això avortarà el procés que ha començat Catalunya, i aquí és on s'equivoquen, perquè potser acabaran fent mal, sens dubte han fet mal. La imatge del president Mas, del president Pujol, de mi mateix, segur que ens han fet mal". Pujol pensa demanar empara a la fiscalia: "Estem en una situació d'indefensió molt greu, gravíssim. En el procés continuat d'informació suposadament judicial interpretant-se com millor li convé a cada diari, ens pertoca demanar una certa empara a la fiscalia i als diferents estaments jurídics que correspongui. Això és un acarnissament".





Anar al contingut