Simpatitzants de Mursi en una manifestació a favor del "sí" en el referèndum (Foto: EFE)
Simpatitzants de Mursi en una manifestació a favor del "sí" en el referèndum (Foto: EFE)
El Caire

L'oposició d'Egipte demana repetir el referèndum enmig de denúncies de frau

L'oposición no islamista convoca protestes contra la primera ronda del referèndum, on el "sí" s'ha imposat per més d'un 56%, segons els partidaris de Mursi. Diverses ONGs reclamen a les autoritats que repeteixin la primera volta d'ahir arran de les irregularitats detectades.

RedaccióActualitzat
Les denúncies de frau en el referèndum sobre la nova Constitució d'Egipte augmenten a mesura que es van coneixent irregularitats. Sis ONGs reclamen a les autoritats que repeteixin la primera volta -feta dissabte- arran de les anomalies detectades. Els islamistes asseguren que el "sí" s'ha imposat per més d'un 56% dels vots i l'oposició ja ha convocat una manifestació de protesta per dimarts mateix.

El Front de Salvació Nacional (FSN), que agrupa la major part de l'oposició no islamista d'Egipte, ha fet una crida a participar en les manifestacions de dimarts al matí en protesta per les irregularitats que han detectat en el referèndum. "Volem que les manifestacions siguin massives. Tenim la moral molt alta, ja que som una força que representa la meitat de la societat egípcia i la qual cal tenir molt en compte en la redacció de la Constitució", ha dit un portaveu de l'FSN, Jaled Daud.

Segons l'oposició no islamista, "el resultat a les urnes és clar i la Constitució ha de tenir un consens majoritari, no pot ser que la meitat del poble la rebutgi".

L'FSN ja va denunciar "la falsificació de la voluntat del poble mitjançant irregularitats comeses d'una manera organitzada" en la primera ronda de les dues que estan previstes.


Anar al contingut