Imatge d'arxiu del diputat popular Santiago Cervera (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu del diputat popular Santiago Cervera (Foto: EFE)
Pamplona

Dimiteix el diputat del PP detingut per presumpta implicació en un intent de xantatge al president de Caja Navarra

Santiago Cervera havia quedat en llibertat després de declarar. Assegura que ha estat víctima d'una trampa a través d'un anònim. El PP li ha obert un expedient informatiu i no descarta suspendre'l de militància.

RedaccióActualitzat
El diputat popular per Madrid al Congrés dels Diputats Santiago Cervera, que havia estat detingut en el marc d'un cas de suposat xantatge contra el president de Caja Navarra, José Antonio Asiáin, ha anunciat que renuncia a la seva acta de diputat. La dimissió arriba després de reunir-se al Congrés amb el portaveu del PP a la cambra, Alfonso Alonso, i un cop el seu partit li ha obert un expedient informatiu per aclarir el cas. A més, el PP no descarta suspendre de militància Cervera.

El cas el va denunciar el 5 de desembre passat a la Guàrdia Civil el mateix Asiáin, que va assegurar haver rebut un correu anònim en què li exigien el pagament de 25.000 euros per evitar que es fes pública informació en què estava acusat d'haver facturat importants quantitats de Caja Navarra al seu despatx d'advocats.

Segons ha avançat el "Diario de Navarra", la Guàrdia Civil va muntar un dispositiu de vigilància al lloc on Asiáin havia de dipositar els diners. Cervera, expresident del PP de Navarra, va ser la persona que hi va acudir, moment en què va ser detingut. El diputat, que va ser posar en llibertat després de declarar, assegura que també ha estat víctima d'una trampa a través d'un anònim.

En un article al seu web personal, el diputat popular assegura haver rebut un correu electrònic en què li oferien certa documentació sobre afers relatius a Caja Navarra i el citaven per recollir-la. Cervera afegeix que va tenir "curiositat per saber si s'havia dipositat la documentació en el lloc que se'm va indicar, hi vaig anar i, efectivament, hi havia un paquet aparentment amb documentació". Cervera afegeix: "El vaig agafar i de seguida van aparèixer els agents de la Guàrdia Civil".

Segons Cervera, la seva trajectòria demostra que ha estat "molt crític" amb el que ha passat a Caja Navarra i és públic que "aquest afer m'ha interessat per la seva importància". Conclou que ha comès una "imprudència", amb unes conseqüències que va poder comprovar "immediatament" i, finalment, lamenta els perjudicis que tot plegat pot ocasionar al PP.

Expedient informatiu

El PP ha obert un expedient informatiu a Santiago Cervera per aclarir les circumstàncies del suposat xantatge. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha admès que tot plegat ha estat una sorpresa. "És un cas, com a mínim, molt estrany, i ja veurem fins a quin punt també és greu", ha dit.

Mentrestant, la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina, d'UPN, ha confiat que tot plegat s'aclarirà com més aviat millor, i el president del PP navarrès, Enrique Martín, ha parlat de "sorpresa desagradable" i de "respecte absolut" per la investigació judicial.
Anar al contingut