L'Escala

Unes 300 persones protesten davant del CAP de l'Escala en contra de la seva privatitizació

Unes 300 persones s'han concentrat davant les portes del centre per protestar per l'adjudicació provisional de la gestió d'aquesta àrea de salut i vuit dispensaris municipals més a l'empresa Eulen.

RedaccióActualitzat
Més de 300 persones s'han concentrat aquest divendres al vespre davant del CAP de l'Escala en contra de la privatització d'aquest centre i vuit dispensaris municipals més de la seva àrea d'influència. La Generalitat n'ha adjudicat provisionalment la gestió a l'empresa Eulen, dedicada fins ara a altres àmbits, com la neteja o la seguretat, i sense experiència en el món sanitari.

Aquesta adjudicació ha encès les alarmes tant dels usuaris com dels treballadors. El comitè d'empresa de Salut Empordà, una entitat sense ànim de lucre que és la que s'ha fet càrrec de la gestió durant dotze anys, està preocupat pel futur laboral dels treballadors. Malgrat que la nova empresa ha de subrogar la plantilla, asseguren que no es garanteixen les condicions de treball.

Des del comitè ja han iniciat una recollida de firmes contra la decisió que sigui Eulen l'adjudicatària del servei i també han convocat fins dimarts que ve -dia en què la Generalitat s'ha de pronunciar sobre les al·legacions fetes- aturades cada matí a les 11 a tots els centres.

Els sindicats Metges de Catalunya i UGT han donat suport a la protesta.

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, també ha recordat que alcaldes de tots els colors polítics han fet pinya per mostrar el rebuig a aquesta decisió i que així ho van comunicar al conseller, amb qui es van trobar dimecres a Barcelona.

Anar al contingut