Madrid

Milers de persones es manifesten a Madrid per denunciar la retallada d'ajudes als discapacitats

Milers de persones s'han citat als carrers de Madrid per fer sentir la seva veu contra la retallada d'ajudes als discapacitats. El col·lectiu denuncia impagaments que, diuen, els porten a una situació insostenible.

RedaccióActualitzat
Crit conjunt pels carrers de Madrid: prou a les retallades de drets als discapacitats. Milers de persones s'han citat a la capital espanyola per marxar contra els impagaments de les ajudes al col·lectiu.

Aquest dilluns 3 de desembre és el Dia Mundial de la Discapacitat, una efemèride que persones amb discapacitat, familiars i associacions implicades han volgut aprofitar per denunciar la precària situació en què es troba el col·lectiu. Ho han fet en una manifestació multitudinària que ha recorregut el centre de Madrid. La marxa ha tingut el suport de més de 60 entitats i hi han participat persones de tot Espanya.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha qualificat la marxa d'històrica. El president del CERMI, Luis Cayo Pérez Bueno, ha assenyalat que la intenció és "fer veure als governs i a la ciutadania que no es pot sortir d'aquesta crisi sense les persones amb discapacitat i sense tenir ple respecte als seus drets".

El col·lectiu denuncia que els impagaments per a l'atenció a discapacitats els ha portat a una situació insostenible. Segons denuncia el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitats, només a Catalunya la retallada del finançament públic als diferents serveis al col·lectiu ha estat de més de 47 milions d'euros.

El CERMI denuncia que aquests anys estan sent "un museu dels horrors" per als discapacitats i les seves famílies "amb la reducció dràstica de suports públics". Segons el comitè, les retallades poden fer desaparèixer més "més de 60.000 llocs de treball dels 2.000 centres especials d'ocupació que hi ha a tot Espanya".

A més, segons dades de l'organització, les administracions deuen a les entitats d'iniciativa social sense ànim de lucre més de 300 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut