Montserrat Costa, dona de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos
Montserrat Costa ha declarat davant dels mitjans a la sortida dels jutjats
Sabadell

Montserrat Costa defensa la innocència de tot l'equip de govern de Sabadell pel "cas Mercuri"

Francisco Bustos i Montserrat Costa, el germà i la parella de l'alcalde de Sabadell, han declarat durant la nit. El regidor d'Espais Públics ha sortit dels jutjats protegit per un grup de militants i simpatitzants del PSC, i no ha volgut fer declaracions. En canvi Costa, quan ha sortit, ha defensat la seva innocència "al cent per cent" i ha afegit que "si algú ha fet alguna cosa mal feta, que la pagui".

RedaccióActualitzat
El titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell, Ramon González, ha començat aquest dissabte al matí l'interrogatori dels 26 imputats en l'operació Mercuri, centrat en suposats delictes de corrupció urbanística en aquesta ciutat del Vallès Occidental, després que divendres va prendre declaració a dotze detinguts més. Tots ells van quedar en llibertat amb càrrecs.

Durant aquesta segona jornada, una de les citades ha estat l'alcaldessa socialista de Montcada, María Elena Pérez, que en la seva declaració davant del jutge ha defensat la seva innocència i ha negat irregularitats en el procés de contractació d'una treballadora, per la qual cosa se li imputa un presumpte delicte de tràfic d'influències. A través d'un comunicat remès per l'Ajuntament de Montcada, l'alcaldessa, que no ha fet declaracions a la sortida del jutjat, ha indicat que està "satisfeta perquè finalment he pogut expressar la meva innocència davant la justícia". María Elena Pérez ha reiterat que "els procediments de contractació municipal s'han realitzat amb total legalitat".

Els empresaris Alfons I. R. i Xavier P. T., de la funerària Torra de Sabadell, que han declarat abans que l'alcaldessa, també han negat les acusacions de tràfic d'influències i de pagaments de comissions que, respectivament, els imputa el magistrat. Segons fonts judicials, els empresaris han apuntat que l'exregidor del PP de Sabadell, Jordi Soriano, els hauria recomanat la tria d'alguna empresa constructora.

Declaracions de Francisco Bustos i Montserrat Costa

A Francisco Bustos, regidor d'Espais Públics i germà de l'alcalde de Sabadell, li ha tocat declarar durant la nit. El regidor ha sortit dels jutjats protegit per un grup de militants i simpatitzants del PSC i no ha volgut fer declaracions. Montserrat Costa, en canvi, parella de l'alcalde i responsable de l'Alcaldia, ha defensat la innocència de tot l'equip de govern afirmant que mai ningú de l'Ajuntament ha cobrat cap comissió ni ha participat en cap trama corrupta. Costa ha insistit: "Jo personalment i tots nosaltres tenim la consciència molt tranquil·la". També ha volgut afegir, "per demostrar la nostra innocència al cent per cent" i "tal com va dir l'alcalde el primer dia, que si algú ha fet alguna cosa mal feta, que la pagui".

Manuel Somoza, director de l'Àrea d'Urbanisme, Joan Manau, tinent d'alcalde d'Urbanisme, i, en últim lloc, Ricard Estrada, regidor de Sostenibilitat, han tancat una nova jornada maratoniana de declaracions, com ja va passar divendres.

Anar al contingut