Barcelona

Inaugurat el Saló de l'Automòbil de Barcelona amb els cotxes ecològics com a principal novetat

El Saló de l'Automòbil de Barcelona ja ha obert les seves portes als milers de visitants que cada edició s'hi acosten a fer-hi una visita. Un cop més les 44 marques presents al saló han presentat nous models i es preparen per una setmana en què hauran d'ensenyar, explicar i promocionar les característiques de cada cotxe. Molts inclouen promocions en preus i condicions per intentar atreure un públic que cada vegada s'hi mira més i s'ho pensa abans de comprar. El saló també inclou força novetats en un segment que intenta obrir-se camí, el dels cotxes poc contaminants.

Actualitzat
Els cotxes ecològics són la gran novetat del saló. No és el primer cop que es veuen prototips i noves idees, però sembla que cada cop estan més a prop del mercat. A l’edició d’enguany s’hi pot trobar un cotxe totalment elèctric. De fabricació índia, està pensat per circular sobretot per ciutat. Arriba als 70 quilòmetres per hora i només emet vapor d'aigua. Sortirà al mercat espanyol al juliol.

Més enllà d'aquesta aportació 100% ecològica i, de moment, minoritària, els gegants del sector de l'automoció han d'apostar també, i ara ja per normativa, pels vehicles sostenibles. Els primers a fer-ho van ser els japonesos, ja fa una dècada i amb els cotxes híbrids: la combinació d'un motor elèctric i un de gasolina. Mentre que arreu del món ja circulen desenes de models diferents d'híbrids, a Espanya es poden comptar amb els dits d'una mà. Els fabricants en responsabilitzen el govern.

La indústria europea aposta més pels biocarburants. Renault treu aquest any, per primer cop, tres models de vehicles eco. Un funcionarà amb bioetanol, un altre amb biodièsel i un Twingo que consumeix i contamina menys. Saben, però, que la seva implantació al mercat estatal serà lenta.

La indústria de l'automoció assegura que està a punt per fer front al canvi climàtic. Però demanen més implicació del govern per evitar que el sobrecost de ser sostenible no recaigui sobre el client.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut