Sánchez-Camacho, amb Cospedal en un acte d'aquesta campanya (Foto: ACN)
Sánchez-Camacho, amb Cospedal en un acte d'aquesta campanya (Foto: ACN)
Barcelona

El PP aconsegueix els millors resultats de la seva història tot i quedar relegat al quart lloc

El PPC ha obtingut 19 diputats, un més dels que tenia fins ara, però queda per darrere de CiU, ERC i PSC a la cambra catalana. Els populars augmenten més de 80.000 vots i se situen per sobre dels 467.000.

Ramon RadóActualitzat
Els més de 460.000 vots obtinguts aquest diumenge suposen el millor resultat del Partit Popular en unes eleccions al Parlament, tot i que no li serveixen per continuar com a tercera força a la cambra de la Ciutadella.

El PPC ha obtingut 19 diputats, un més dels que tenia fins ara, però queden per darrere de CiU, ERC i PSC. En vots absoluts, els populars catalans augmenten en més de 80.000 sufragis respecte als comicis del 28 de novembre del 2010.

En percentatge de vot, el PP suma el 13% dels sufragis, a tocar de la millor xifra de la seva història, aconseguida per Alejo Vidal Quadras l'any 1995 (13,08%).

Creixement a totes quatre demarcacions

A les quatre demarcacions catalanes, el PP augmenta en nombre de vots, tot i que això no es tradueix en un gran creixement del nombre d'escons: els populars queden en segon lloc a la demarcació de Tarragona, on conserva els tres diputats.

A les comarques de Lleida i Barcelona el PP se situa en tercer lloc i també manté la representació obtinguda fa dos anys (2 i 12 parlamentaris, respectivament). Curiosament, és a Girona, on els populars són la quarta força, on augmenten la seva representació, passant d'un a 2 diputats.

Els resultats del PP són especialment bons a les capitals de demarcació, ja que és la segona força a les ciutats de Barcelona, Tarragona i Lleida. Només a la ciutat de Girona el PP no se situa en segon lloc i, amb poc més d'un 10% dels vots, és la quarta força darrere de CiU, ERC i PSC.

A les vuit del vespre, el sondeig de TV3 ha anunciat que els populars obtindrien una forquilla d'entre 16 i 18 diputats, uns resultats que finalment s'han acostat força als definitius. A l'hotel Gran Marina de Barcelona, on els populars han seguit l'escrutini, la nit s'ha viscut amb eufòria pels bons resultats del partit.
Anar al contingut