El jutge del "cas Palau", Josep Maria Pijuan, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
El jutge del "cas Palau", Josep Maria Pijuan, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

El cap policial de la UDEF no té constància que existeixi l'esborrany d'"El Mundo" contra Mas i Pujol

El cap de la unitat de policia d'on hauria sortit el presumpte esborrany que ha servit a "El Mundo" per acusar Artur Mas i la família Pujol de tenir comptes corrents diu que no li consta que existeixi aquest document.

Actualitzat
El cap de la unitat policia d'on hauria sortit el presumpte esborrany que ha servit a "El Mundo" per acusar Artur Mas i la família Pujol de tenir comptes corrents diu que no li consta que existeixi aquest document.

Manuel Vázquez és el màxim responsable de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) i aquest dijous ha estat citat pel jutge del "cas Palau" per aclarir com s'ha filtrat el document que ha servit a "El Mundo" per publicar un presumpte cas de corrupció.

Després de dues hores de reunió i una hora i mitja més d'espera, els periodistes han sabut què ha dit Vázquez durant la trobada. A banda de desconèixer l'existència d'aquest suposat esborrany d'informe, Vázquez ha assegurat que la investigació sobre el "cas Palau" per part de la UDEF ja està tancada amb l'informe que va traslladar al jutge el mes de maig.

També ha assegurat que ha obert una investigació interna per aclarir què ha passat. Vázquez vol saber qui hauria fet aquest suposat esborrany i com s'ha filtrat a "El Mundo". Aquesta presumpta filtració hauria permès al rotatiu madrileny publicar acusacions com les que atribueixen a Artur Mas el cobrament de comissions procedents d'empreses adjudicatàries d'obra pública.

Precisament, aquestes informacions han estat analitzades pel fiscal superior de Catalunya, que ha decidit obrir diligències contra "El Mundo" en considerar-les "radicalment falses".
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut