Girona

Els alcaldes de Girona i Figueres, indignats amb Llanos de Luna per una decisió que consideren política

Puigdemont i Vila han negat les acusacions d'haver utilitzat fons públics per pagar les despeses d'organitzar els combois per anar a l'11-S. Han afirmat que els ajuntaments no hi van destinar "ni un sol euro", sinó que van ser els usuaris els que ho van pagar de la seva butxaca. Puigdemont ha afegit que hi va haver 2.500 euros de superàvit que es van donar al Banc dels Aliments.

Actualitzat
Indignació als Ajuntaments de Girona i Figueres. La decisió de la delegació del govern espanyol a Catalunya de presentar un recurs contenciós administratiu contra tots dos consistoris per haver organitzat dos trens per traslladar veïns de totes dues ciutats a Barcelona l'11 de Setembre passat, per assistir a la manifestació, no ha agradat gens. Tant l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, com el de Figueres, Santi Vila, l'han qualificat de decisió política en plena campanya electoral.

Puigdemont i Vila han negat les acusacions d'haver utilitzat fons públics per pagar les despeses d'organitzar els combois i han afirmat que els ajuntaments no hi van destinar "ni un sol euro", sinó que van ser els usuaris els que ho van pagar de la seva butxaca. Puigdemont ha afegit que hi va haver 2.500 euros de superàvit, que es van donar al Banc dels Aliments.

En un to visiblement enfadat, els dos alcaldes s'han preguntat què ha molestat més el govern espanyol: que destinessin els diners al Banc dels Aliments o el fet que els dos trens s'omplissin en tan sols dues tardes.

Puigdemont i Vila, que emmarquen els fets en la "campanya de la por" dels populars, també s'han mostrat indignats pel fet que s'han assabentat del recurs pel mateix requeriment judicial i no per la delegada del govern espanyol, María Luisa Llanos de Luna, a qui fan responsable de la decisió.

El govern català també ha reaccionat i ha explicat que "va autoritzar i facilitar l'organització de trens especials des de Girona, Figueres i Manresa" per "garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans" durant l'última Diada.

El Departament de Territori i Sostenibilitat també ha explicat que, per garantir aquest mateix dret, la Direcció General de Transports i Mobilitat "va decidir reforçar les línies regulars de FGC, amb 18 trens més dels que habitualment circulen en dia feiner." Els serveis de Rodalies de Barcelona també van tenir un reforç extraordinari de 18 trens i les línies de bus regular van comptar amb 85 autobusos més.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut