Barcelona

Interior diu que la Delegació del Govern espanyol a Catalunya no va demanar ajuda als Mossos

Entre els incidents que hi va haver durant la jornada de vaga d'aquest dimecres, es van cremar dues furgonetes i un vehicle de camuflatge de la Policia Nacional. Uns fets que han generat una picabaralla entre la Delegació del Govern espanyol a Catalunya i el departament d'Interior.

Actualitzat
Entre els incidents que hi va haver durant la jornada de vaga d'aquest dimecres, es van cremar dues furgonetes i un vehicle de camuflatge de la Policia Nacional. Uns fets que han generat una picabaralla entre la Delegació del Govern espanyol a Catalunya i el Departament d'Interior.

Segons la Delegació del Govern, diversos incontrolats van cremar ahir a la nit dues furgonetes del Cos Nacional de Policia, que van quedar totalment inutilitzades, així com un vehicle de camuflatge, durant els actes vandàlics ocorreguts al centre de Barcelona.

Interior de la Generalitat va informar, a través d'un portaveu, que la Delegació del Govern no va demanar suport dels Mossos abans de la manifestació per protegir la seguretat de la Direcció de Policia, i que només va demanar ajuda de la policia autonòmica una vegada que ja es produïen diversos incidents i no ho va fer de forma preventiva.

La delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, ha lamentat que els Mossos no acudissin a la crida de suport que els va fer la Policia Nacional. Interior explica que va oferir protecció a la Direcció Superior de la Policia Nacional, però que la delegada la va rebutjar. El conseller Felip Puig ha qualificat la delegada d'oportunista i ha dit que posa en qüestió les bones relacions entre els dos cossos policials.

Per la seva banda, la Delegació del Govern ha desmentit "rotundament" la conselleria d'Interior i nega que la seva màxima responsable, Llanos de Luna, rebutgés l'ajuda dels Mossos d'Esquadra davant els incidents registrats ahir a la nit després de la manifestació per la vaga general. "Aquesta circumstància, a més, està avalada pel  mateix conseller d'Interior de la Generalitat, que personalment va manifestar a la delegada que 'lamentava profundament' els fets, alhora que li demanava disculpes per 'l'error' que s'havia comès en el dispositiu", afegeix el comunicat.

Anar al contingut