Artur Mas, durant un acte social de CiU a Sabadell.
Artur Mas, durant un acte electoral a Sabadell. (Foto: ACN)
Manresa

Mas adverteix que des de l'Estat "ho intentaran tot" per desestabilitzar el procés català

Actualitzat
El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, ha advertit que l'Estat utilitzarà tots els mitjans per intentar desestabilitzar el procés que ha engegat Catalunya cap al dret a decidir l'estat propi.

Mas s'ha mostrat contundent a l'hora d'advertir que des del govern central "ho intentaran tot" perquè "no se andan con chiquitas", ha dit el president, que ha demanat permís per fer servir aquesta expressió "que allà entendran molt bé". Així, ha insistit que utilitzaran "el que és legítim i el que no és legítim, fins i tot el que és immoral, fins i tot les mentides, obertament; les que calguin".

Mas ha assegurat que l'Estat no ajuda al progrés de Catalunya, ben al contrari -ha advertit-, en moltes ocasions. I ha recordat que el Parlament ja va enviar fa mesos al Congrés una proposició de llei defensant la dació en pagament per fer front al drama dels desnonaments. El líder del CiU ho ha dit amb aquestes paraules: "Fa vuit o nou mesos que això es va enviar a Madrid i ara parlen que potser faran un pacte entre el PP i el PSOE per ocupar-se d'això. Però si nosaltres haguéssim tingut totes les capacitats legislatives, si haguessim sigut un Estat normal, aquesta regulació s'hagués hagut aprovat en el Parlament de Catalunya vuit o nou mesos enrere. Potser no hauríem pogut evitar tots els casos també desgraciats que tenim a casa nostra, però aquesta feina ja la tindríem feta", ha lamentat.


Anar al contingut