Barcelona

La PAH titlla els partits d'hipòcrites i electoralistes i els insta a aturar d'urgència els desnonaments

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, lamenta que els governs i els partits hagin callat fins ara mentre milers de famílies perdien la seva llar. Els insta a parar urgentment els desnonaments i a reconèixer la lluita de la societat.

Actualitzat
El suïcidi aquest divendres d'una dona de Barakaldo que estava a punt de ser desnonada ha estat la gota que ha fet vessar el got en el malestar pel drama dels desnonaments. Els partits majoritaris han clamat obertament a favor d'una solució i a última hora del dia el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha plantejat la paralització temporal dels desnonaments en persones necessitades.

Bones notícies, però que arriben tard, a parer de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

La portaveu de la PAH, Ada Colau, ha qualificat d'hipòcrita i electoralista que "Rajoy, Mas i Navarro pugin ara al carro (...) És patètic que hagin estat callats mentre milers de famílies han perdut la seva llar, però ara volen abanderar ells la lluita social".

Colau assegura que això deslegitima la política de partits i els demana que, per decència, "reconeguin el paper de la societat, que és la que fa quatre anys que lluita per acabar amb aquesta xacra".

També insta els governs català i espanyol que "si de veritat els preocupa aquest tema" decretin per la via d'urgència la moratòria dels desnonaments.

Cada dia, a Espanya, es fan 532 desnonaments, el 19% dels quals a Catalunya.

El PP i el PSOE s'han citat dilluns per moure fitxa en aquesta qüestió abans que centenars de persones arreu de l'estat es concentressin en record de l'última víctima del que alguns anomenen "genocidi financer".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut