Els líders de la campanya per legalitzar la marihuana a Colorado. (Foto: Reuters)
Els líders de la campanya per legalitzar la marihuana a Colorado. (Foto: Reuters)
Washington

Colorado i Washington legalitzen l'ús recreatiu de la marihuana

La venda de marihuana per als adults estarà regulada i subjecta a impostos. Els ciutadans de tots dos estats aproven consultes que fan cas omís a la llei federal. A Massachusetts donen llum verda al seu ús medicinal.

RedaccióActualitzat
Colorado s'ha convertit en el primer estat a legalitzar la possessió i venda de marihuana per a ús recreatiu, després que els seus ciutadans han aprovat una consulta popular que fa cas omís de la llei federal. Els partidaris d'una esmena constitucional per a la legalització de la marihuana a l'estat de Colorado han guanyat en obtenir gairebé el 53% dels vots, davant del 47% en contra. L'estat de Washington ha votat a favor d'una mesura similar.

Les enquestes abans de les eleccions ja mostraven un gran suport a la legalització del consum de marihuana per a l'esbarjo en aquests dos estats.

Mentre, també s'han votat iniciatives legislatives per aprovar l'ús medicinal de la marihuana a tres estats més, com Massachusetts, on segons la CNN els votants li han donat llum verda.

Els partidaris allà han emès un comunicat declarant la victòria del que han definit com "la llei més segura de la marihuana amb intenció medicinal del país".

Als EUA, ja hi havia 17 altres estats, que comptaven amb lleis sobre l'ús terapèutic del cànnabis.

En virtut de les votacions a Colorado i Washington, la possessió personal de fins a una unça (28,5 grams) de marihuana serà legal per a qualsevol persona major de 21 anys.

D'altra banda, a Oregon, on no s'ha aprovat, la llei volia permetre posseir quantitats il·limitades per a ús recreatiu.

Però la legalització de la marihuana en aquests estats nord-americans entra en conflicte amb la llei federal, que classifica el cànnabis com un narcòtic il·legal.

Anar al contingut