Carlos Floriano darrere un faristol del PP.
Floriano diu que Mas és un risc per a Catalunya i la democràcia
Madrid

Floriano diu que Mas és un risc per Catalunya i la democràcia

El Partit Popular ha carregat avui durament contra el president de la Generalitat. El vicesecretari d'organització del PP, Carlos Floriano, ha advertit que Mas s'ha convertit en un risc per a Catalunya i els seus ciutadans. Ha anat més enllà i ha afegit que també és un risc per a la democràcia.

RedaccióActualitzat
El vicesecretari general d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha convertit en un "risc" i un "perill" per a Catalunya i els ciutadans de la comunitat perquè la seva "deriva" sobiranista és "totalitària".

"Dic deriva totalitària perquè, com dic, no hi ha ningú que se situí per sobre de la llei i de les constitucions i dels tribunals que no tingui en el seu interior a algú amb un pensament radicalment totalitari. Creiem que el senyor Mas s'ha convertit en un risc per a Catalunya i pels ciutadans de Catalunya. Creiem que és un problema per a la mateixa democràcia. A la Unió Europea no crec que vegin amb bons ulls a un dirigent que diu estar disposat a estar per damunt de la Constitució, de les lleis i dels tribunals. Qualsevol dirigent europeu dirà 'aquest home està disposat també a estar per damunt dels tractats de la Unió'."

En roda de premsa a la seu nacional del partit després de la reunió del Comitè de Direcció, Floriano, ha respost així les declaracions d'ahir de Mas que advertia que ni la Constitució ni els tribunals no podran aturar el procés sobiranista a Catalunya.

El dirigent del PP ha al·ludit implícitament a la posició crítica del portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, en advertir que els que "intenten sortir" d'aquesta "deriva totalitària" estan, malgrat això, demanant el vot per a Convergència i Unió.

Els que es mostren crítics, ha afegit, "estan donant suport al mateix programa electoral" que defensa Mas, i demanen el vot per a CiU, de manera que també estan reclamant el suport al "secessionisme" i a la "ruptura amb Espanya i amb Europa".

Floriano ha insistit en la necessitat de frenar a les urnes les pretensions sobiranistes de CiU i en qualsevol cas ha recordat que si la Generalitat vol seguir endavant, l'ordenament jurídic posa a disposició del govern espanyol instruments perquè es respectin la Constitució i les lleis.


Anar al contingut