Madrid

El jutge sospita que es va superar de sobres l'aforament legal al Madrid Arena

Dos corrents de persones haurien convergit fatalment instants abans de la tragèdia, segons han informat fonts de la investigació. La policia visiona les imatges de les càmeres de seguretat.

RedaccióActualitzat
El jutge degà de Madrid sospita que es va superar de sobres l'aforament legal al recinte Madrid Arena durant la macrofesta de Halloween que va celebrar-se la matinada de dimecres a dijous i que va acabar amb tres noies mortes. El jutge que investiga els fets ha reclamat les imatges de les càmeres de  seguretat i tres informes per aclarir les causes de la tragèdia. El jutjat d'instrucció també ha demanat els informes de les autòpsies i l'atestat policial. Mentre, la policia ja ha començat a visionar aquestes imatges per elaborar l'anàlisi corresponent.

Sobre què va passar a l'interior de la sala abans de la tragèdia, fonts de la investigació han revelat que dos corrents de persones van convergir instants abans que es produís l'allau humana mortal. D'una banda, una multitud considerable de persones hauria accedit sense control al recinte on se celebrava la macrofesta per presenciar l'actuació principal, la del DJ Steve Aoki, prevista a les 3 de la matinada. En el mateix moment, segons aquestes fonts, nombrosos assistents haurien provat d'arribar a zones superiors del local per tenir una millor visió.

Els dos moviments de persones haurien convergit fatalment i haurien col·lapsat zones del Madrid Arena abans que algú encengués una bengala, cosa que podria haver desencadenat l'allau humana.

El relat de la tragèdia encara no està confirmat, però la policia científica ja ha trobat una bengala al recinte on es feia la festa de Halloween en una primera inspecció ocular aquest divendres. A més, s'ha conegut una nova dada: el nombre d'agents privats de seguretat en el recinte aquella nit era de 38 efectius.

Mentre la investigació prova d'aclarir els dos punts, què va produir el pànic i quantes persones hi havia a la festa, l'Ajuntament de Madrid ha anunciat que es personarà com a acusació contra l'empresa si es conclou que han comès qualsevol irregularitat. Així, també s'investiga si s'han de reclamar responsabilitats als organitzadors, l'empresa DIVIERTT, els responsables de controlar l'aforament del recinte, de titularitat municipal.

Mentre, aquest matí s'han incinerat els cossos de dues de les tres víctimes mortals, mentre continuen en estat greu dues noies més.


 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut