Barcelona

Entra en vigor la taxa turística, que va dels 45 cèntims als 2,25 euros

La taxa turística va dels 45 cèntims als 2,25 euros, segons la categoria de l'establiment. No la pagaran els menors de 16 anys ni els viatgers de l'IMSERSO, i s'abonarà per un màxim de set nits.

RedaccióActualitzat
Ha entrat en vigor l'impost sobre les estades en establiments turístics, més conegut com a "taxa turística". L'impost l'haurà de pagar tothom que s'allotgi en un establiment turístic, excepte els menors de 16 anys i les persones que contractin programes de l'IMSERSO o altres de semblants subvencionats per països de la Unió Europea. El govern assegura que no vol penalitzar el turisme de llarga estada i per això es cobraran com a màxim set dies.

La taxa turística aprovada a l'octubre s'estrena en ple pont de Tots Sants, motiu pel qual algunes empreses ja fa dies que informen els clients que, a partir d'aaquest 1 de novembre, a les seves tarifes, hi hauran de sumar en la factura final l'import de la nova taxa turística. Tot i això, de moment, alguns establiments tenen previst fer excepcions, sobretot quan es tracta de reserves lligades amb molta antelació.

Quant costa?

Els hotels de 5 estrelles, a tot Catalunya, cobraran 2,25 euros al dia. Als hotels de quatre estrelles, la tarifa canvia. A Barcelona, és d'1,10 euros, i a la resta de Catalunya, de 90 cèntims.

Als hotels de categories inferiors i als càmpings, les cases rurals, els albergs i els apartaments turístics es pagaran 65 cèntims a Barcelona i 45 a la resta del territori.

Són tarifes més baixes que les que s'havien anunciat inicialment. Això és perquè la taxa també està gravada amb el 10% de l'IVA, i el sector hoteler va pressionar perquè els preus finals per als clients, amb l'IVA inclòs, no superessin les xifres pactades amb el govern. És a dir, que en cap cas passessin dels 2,5 euros.

Entre els establiments afectats pel nou impost n'hi ha que han anunciat que, de moment, no el cobraran, per no perdre negoci. És el cas de la majoria de cases rurals de Girona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut