Barcelona

La Junta Electoral exigeix retirar immediatament la campanya de la Generalitat per al 25-N

La Junta Electoral Central creu que la campanya en què es recorda, entre altres fets històrics, la manifestació de l'últim Onze de Setembre "no s'ajusta a la llei electoral".

RedaccióActualitzat
La Junta Electoral Central (JEC) ha demanat la immediata retirada dels vídeos i falques radiofòniques que conformen la campanya institucional de la Generalitat per fomentar el vot en les eleccions del 25-N, en la qual es recorda la multitudinària manifestació independentista de la Diada.

Segons informa l'agència EFE citant fonts polítiques coneixedores de la decisió, la JEC assenyala en el seu escrit que l'esmentada campanya "no s'ajusta a la llei electoral". Per tant, la resolució de la Junta diu que la Generalitat "haurà de procedir a la seva immediata retirada, sense que procedeixi la incoació d'expedient sancionador".

Els anuncis de la Generalitat, recorreguts per l'oposició catalana, inclouen imatges de la manifestació del passat 11 de setembre, davant les quals un jove diu: "Jo vaig ser a l'última Diada". Després d'aquesta afirmació, un altre jove apareix llegint la frase "Jo vaig votar".

La JEC també assegura que en els períodes electorals únicament poden fer-se campanyes de caràcter institucional destinades a informar als ciutadans sobre la data en la qual tindran lloc les eleccions o el referèndum, el procediment per votar i els requisits i els tràmits del vot per correu i "aquestes campanyes,en cap cas poden suggerir, directament o indirectament, opcions de vot".

PSC, PP, Iniciativa i Ciutadans van criticar des del primer moment aquesta campanya institucional i van portar-la a la Junta Electoral. Aquestes formacions entenien que el govern fomentava, de manera partidista, la campanya de foment del vot amb una manifestació que va tenir el suport de CiU, amb la qual cosa podria fomentar el vot a la federació nacionalista. Aquest dimarts, el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, es va mostrar partidari de mantenir la campanya sempre i quan ho permetés la JEC.

Un dels primers a reaccionar a la decisió de la JEC ha estat el candidat socialista, Pere Navarro, que a través del seu compte de Twitter ha celebrat que la Junta els "dóna la raó".

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut