Disney portarà a les pantalles, el 2015, la setena entrega de "La guerra de les galàxies".
Disney portarà a les pantalles, el 2015, la setena entrega de "La guerra de les galàxies".
Los Angeles

Disney compra Lucasfilm i anuncia una nova trilogia de "La guerra de les galàxies"

La companyia ha comprat Lucasfilm per poc més de 3.000 milions d'euros i ha anunciat una nova trilogia de "La guerra de les galàxies" a partir del 2015.

RedaccióActualitzat
Disney ha anunciat la compra de l'empresa Lucasfilm, fundada pel cineasta George Lucas i que està al darrere de les franquícies de "La guerra de les galàxies" i "Indiana Jones". L'operació s'ha tancat per 4.050 milions de dòlars, poc més de 3.000 milions d'euros, que el creador de Lucasfilm percebrà una meitat en efectiu i l'altra en forma d'accions.

Per la seva banda, la companyia de Mickey Mouse ha anunciat que pensa continuar "La guerra de les galàxies" amb tres capítols més de la saga, el primer dels quals, l'episodi 7, vol que s'estreni el 2015. Lucas hi participarà només com a consultor creatiu.

"És el moment de passar 'La guerra de les galàxies' a una nova generació de cineastes. Sempre he cregut que "La guerra de les galàxies" podia sobreviure'm i he pensat que era important establir la transició estant viu", ha assegurat George Lucas, de 68 anys. El cineasta ja va passar el mes de juny la gestió de l'empresa a Kathleen Kennedy, fins ara copresidenta de Lucasfilm i que ara passarà a ser-ne la presidenta fins del grup Disney.

Disney ha descartat cap pla per rellançar un altre producte de Lucasfilm, entre d'altres raons perquè aquesta empresa té acords amb la Paramount sobre "Indiana Jones" que continuen en vigor. Per això, Disney s'ha centrat en el valor de "La guerra de les galàxies" per avaluar l'operació de compra.

Amb la compra de Lucasfilm, Disney reprodueix el model que ja li ha funcionat altres vegades. L'any 2006 es va quedar la productora de dibuixos animats Pixar. A més, Disney també té dins el seu grup el canal de televisió esportiu ESPN, la cadena generalista ABC i el món de superherois de Marvel.





Anar al contingut