Barcelona

Homs sobre la carta de Reding: "La posició oficial de la Comissió Europea, encara no la coneixem"

El portaveu del govern ha recordat que el també vicepresident de la Comissió Joaquín Almunia va assegurar fa tot just uns dies que no seria "honest" dir "taxativament" que Catalunya quedaria fora de la UE si assolís la independència. Això prova, per ell, que no hi ha una posició unànime entre els comissaris europeus.

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern, Francesc Homs, ha comparegut en la roda de premsa habitual dels dimarts, i en resposta als periodistes ha considerat que "la posició oficial (de la Comissió Europea) sobre la independència encara no la coneixem". Segons el portaveu, s'han sentit diverses veus de comissaris respecte a la qüestió, però cap posicionament oficial. La qüestió ve al cas per la publicació del contingut de la carta que la vicepresidenta europea Viviane Reding va enviar al govern espanyol, carta en què assumeix que la UE no pot reconèixer una declaració unilateral d'independència.

Homs ha recordat, en aquest sentit, que el també vicepresident de la Comissió Joaquín Almunia va assegurar fa tot just uns dies que no seria "honest" dir "taxativament" que Catalunya quedaria fora de la UE si assolís la independència. Això prova, pel portaveu, que no hi ha una posició unànime entre els comissaris europeus.

Tot i això, Francesc Homs, per qui "l'única cosa sorprenent" de tot plegat és que en cert moment Espanya va demanar un posicionament oficial, ha afegit que el govern català es mira "amb respecte" totes les opinions que arriben des de Brussel·les.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut